USR PLUS o propune oficial pe Ioana Mihăilă pentru Ministerul Sănătății

USR PLUS o propune oficial pe Ioana Mihăilă pentru Ministerul Sănătății

USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

Postul a rămas vacant după demiterea lui Vlad Voiculescu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ioana Mihăilă a precizat că își propune să rezolve criza sanitară prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit unui comunicat transmis miercuri SpotMedia.ro.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și este medic primar endocrinolog.

În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății, fiind numită în această funcție la începutul anului 2021.

Medicul a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea, conform prezentării de pe pagina oficială a PLUS. În iunie 2019, Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii.

Demiterea lui Voiculescu a clătinat coaliția de guvernare

În urma deciziei de revocare a ministrului Sănătății, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Luni seara, liderii coaliției de guvernare au discutat timp de 4 ore, dar nu au ajuns la nicio înțelegere.

A urmat marți o nouă ședință, la finalul căreia, după 6 ore de discuții, liderii coaliției de guvernare au anunțat că au găsit o soluție la criza politică.

Mai exact, Florin Cîțu a rămas premier acceptat de USR PLUS și s-a semnat un act adițional la acordul de constituire a coaliției. Iată ce prevede actul adițional semnat de liderii coaliției de guvernare (Document)

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!