Iohannis spune că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost corectă și îl contrazice pe Barna

Iohannis spune că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost corectă și îl contrazice pe Barna

Președintele Klaus Iohannnis a declarat, miercuri, că decizia lui Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății ”a fost una corectă”.

Aceasta a fost singura referire a șefului statului la fostul ministru. El l-a contrazis însă și pe liderul USR Dan Barna, care spusese că a încetinit campania de vaccinare.

Iohannis a zis că, din contră, cifrele arată că vaccinarea este un succes la acest moment în România.

”Despre anumite contre din Guvern cu siguranță ați urmărit cu atenție ce s-a întâmplat. Au fost oarece afirmații mai puțin fericite din diferite părți. Campania de vaccinare e un succes, am reușit să obținem un număr important de doze și suntem la peste 2 milioane de persoane vaccinate.

ADVERTISING

Este o reușită certă și acest lucru puteți să-l verificați foarte simplu: există statistici europene. Dacă ne uităm la persoanele imunizate cu 2 doze, suntem pe locul 4 în Europa.

Nu e puțin pentru o țară cu un sistem medical totuși destul de fragil, cu multe probleme, cu nevoie de reformă și cu toate problemele politice, care acum cred că tocmai le-am depășit”, a mai spus Iohannis.

Amintim că Dan Barna a spus săptămâna trecută că nu merge bine campania de vaccinare și că eșecul îi aparține premierului Florin Cîțu.

ADVERTISING

„Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control.

Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României și faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică”, a spus Barna, în prima declarație după demiterea lui Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Citește și alte declarații făcute de Klaus Iohannis în prima ieșire publică de la declanșarea crizei coaliției de guvernare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇