În plin scandal al gunoiului, Clotilde Armand se pregăteşte de alegeri în partid şi are un adversar redutabil

În plin scandal al gunoiului, Clotilde Armand se pregăteşte de alegeri în partid şi are un adversar redutabil

Clotilde Armand nu se confruntă în aceste zile numai cu un adevărat război al gunoiului (în care mai luptă compania Romprest, dar şi consilierii liberali din Sectorul 1), ci şi cu o competiţie care se anunţă serioasă pentru şefia filialei locale a USR PLUS.

Astfel, surse politice au confirmat pentru SpotMedia.ro că în această perioadă sunt alegeri interne în filiale, iar Armand îl are drept contracandidat pe europarlamentarul PLUS, Dragoș Pîslaru.

Alegerile interne pentru conducerea USR PLUS Sector 1 vor avea loc peste două săptămâni. De fapt, este momentul în care toate filialele USR PLUS din țară trebuie să îşi aleagă conduceri unice, după ce fuziunea a fost oficializată de instanţă.

ADVERTISING

Iar apoi în septembrie va urma congresul, pentru alegerea unui nou președinte. Ce se ştie până acum este că Dacian Cioloș (PLUS) i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al partidului format în urma fuziunii. Vicepremierul a spus însă că l-a refuzat pe Cioloș și că varianta retragerii este o abordare greșită.

Vicepremierul nu exclude ca la funcția de președinte al USR PLUS să mai apară și alte candidaturi, în afara lui sau a lui Cioloș.

Clotilde, prinsă în războiul gunoaielor

În aceste zile, primarul Clotilde Armand este prinsă într-o confruntare urât mirositoare, ca urmare a crizei gunoiului din sector.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar azi, a solicitat Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situației sanitare.

Aşa cum SpotMedia.ro v-a explicat pe larg deja, acum şi primarul arată că firmele de sortare refuză să mai primească gunoiul dus de Romprest, din cauza datoriilor, însă spune că a rezolvat problema.

"Am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1", scrie pe Facebook Clotilde Armand.

ADVERTISING

Postarea vine în contextul în care compania Romprest a precizat, joi, că nu a sistat operațiunea de ridicare a gunoiului în Sectorul 1. Locuitorii celui mai verde şi bogat sector al Bucureştiului văd, însă, pe stradă mormane de deşeuri, ca niciodată.

Pe de altă parte, consilierii PNL din Sectorul 1 acuză existența unui unui nou blocaj grav în comunicarea și colaborarea cu primarul Clotilde Armand. Criza din Sectorul 1 s-ar putea discuta în coaliţie, a anunţat vineri Ludovic Orban.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇