Barna recunoaște că Cioloș i-a propus să se retragă amândoi, dar el nu renunță la cursa pentru șefia USR PLUS

Barna recunoaște că Cioloș i-a propus să se retragă amândoi, dar el nu renunță la cursa pentru șefia USR PLUS

Co-președintele USR PLUS Dan Barna, care a condus USR, a recunoscut, joi seara, că Dacian Cioloș (PLUS) i-a propus ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al partidului format în urma fuziunii. Vicepremierul a spus că l-a refuzat pe Cioloș și că varianta retragerii este o abordare greșită.

„A fost o discuție în care s-au discutat diverse variante de congres. Practic, pentru noi obiectivul este să păstrăm partidul unit, solidar în această miză în care eu cred foarte mult, că USR PLUS poate fi o soluție pe termen lung în politica din România.

În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care eu, evident, nu rezonez din mai multe motive. Este o propunere de lucru. Argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar și nu o să insist pe ele. Vi le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie.

Eu vreau să spun că acest proiect USR PLUS este un proiect la care am muncit foarte mult și eu ca natură umană sunt un luptător și sunt foarte deschis și am foarte mare încredere în înțelepciunea colegilor (...) să alegem cea bună soluție.

Dacă partidul va decide un alt lider voi accepta cu inima deschisă și cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din fața niciunei lupte”, a spus Barna, la Digi 24.

Vicepremierul a declarat că se va prezenta în fața colegilor săi și va candida la președinția USR PLUS.

Dacă intru într-o logică de comoditate și mă retrag, plec acasă, e un mesaj foarte prost, un mesaj pe care nu l-am dat în viața mea și nu o să îl dau niciodată”, a mai spus Barna.

Întrebat dacă Cioloș a încercat să îl convingă, Barna răspuns: „Mi-a prezentat această variantă în care el crede, să ne retragem amândoi, și să vedem ce se va întâmpla mai departe, ceea ce din punctul meu de vedere e o abordare pe care nu am cum să o susțin”.

Întrebat, în continuare dacă, în aceste condiții, Dacian Cioloș va candida la alegerile interne, Barna a spus că această decizie o va lua fostul lider al PLUS.

Vicepremierul nu exlude ca la funcția de președinte al USR PLUS să mai apară și alte candidaturi, în afara lui sau a lui Cioloș.

Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susțină alte figuri din partid, care să obțină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Citește și articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇