George Simion și Diana Șoșoacă s-au bălăcărit în Senat: „Pleacă, susținător de violatori” vs. „Hai, hai, zât. Mă încurci cu fizicul tău” (Video)

George Simion și Diana Șoșoacă s-au bălăcărit în Senat: „Pleacă, susținător de violatori” vs. „Hai, hai, zât. Mă încurci cu fizicul tău” (Video)

Liderul AUR George Simion a provocat miercuri un nou scandal în Parlament, bălăcărindu-se cu fosta sa colegă de partid, Diana Șoșoacă.

Totul a început când Simion a vrut să adune semnături pentru o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, fără să țină cont de ședințele care se desfășurau.

După ce a terminat cu deputații, s-a dus și la Senat, unde a început să umble printre bănci, filmând, și să facă diverse comentarii când observa cine absentează.

„Nu-i place la munca lui Cîțu? Mititelu'”, a spus el când a văzut că fostul premier liberal nu e la ședință.

Apoi a dat cu ochii de fosta sa colegă Diana Șoșoacă și a întrebat-o dacă vrea să semneze. Aceasta a început și ea să filmeze și l-a întrebat la rându-i „contra violurilor ce spuneți?”, făcând referire la adolescenta de 17 ani care a acuzat că a fost violată la Școala de Vară a partidului AUR.

ADVERTISING

„E o minciună a sistemului. Nu erau membri AUR, doamnă”, i-a replicat Simion, însă remarca a stârnit-o și mai tare pe Șoșoacă.

„Cum vă permiteți să acuzați o fată că ea e vinovată că voi ați îmbătat-o și violat-o? Cum e posibil să veniți aici să stricați ședința Senatului când membrii AUR au îmbătat și violat o fetiță de 17 ani. Nu vă e rușine? Plecați afară din Senat, că aveți treabă la deputați. Nu mai munciți? Lăsați circul și mizeria, vă rog frumos, ieșiți afară”, a strigat Șoșoacă la Simion.

Ei i s-a alăturat în acuzații și senatoarea neafiliată Rodica Boancă, ce i-a reproșat de asemenea lui Simion că e responsabil de ce s-a întâmplat cu adolescenta de la Școala de Vară.

ADVERTISING

„Ieri ziceați că am fost eu acolo, mincinoaso”, i-a răspuns și ei Simion.

În acest timp a continuat să țipe și Șoșoacă: „Apărați violatorii și vă bateți joc de copii. Cine răspunde pentru fetița aia? Pleacă de aici, susținător de violuri și de violatori! Unde vă e responsabilitatea de politician?”.

„Hai, hai, zât. Deci îl susțineți pe Ciolacu, pesedistelor”, le-a răspuns liderul AUR.

La plecare Simion i-a aruncat o ultimă jignire Dianei Șoșoacă: „Mă încurci cu fizicul tău. Du-te pupă-l pe Ciolacu”.

În tot acest timp, Sorin Cîmpeanu, care conducea ședința, și unul dintre chestori, Tanczos Barna, au încercat să-i oprească, amenințându-l pe Simion că va fi evacuat din sală dacă nu respectă regulamentul și nu se comportă decent.

ADVERTISING

AUR are 42 de semnături. Mesaj pentru USR

În cele din urmă, liderul AUR a ieșit și a organizat o conferință de presă în care a anunțat că a reușit să strângă 42 de semnături de la parlamentarii partidului său și câțiva neafiliați.

El a transmis un mesaj celor de la USR, care anunțaseră intenția de a iniția propria moțiune.

„Am început, având în vedere iniţierea demersurilor pentru asumarea răspunderii de către Guvern, strângerea de semnături pe o moţiune de cenzură care să-l dea jos pe Marcel Ciolacu. Avem strânse 42 de semnături până în acest moment, de la deputaţi şi senatori din grupul AUR şi neafiliaţi, aşteptăm cu interes să se decidă şi deputaţii USR ce au de gând să facă şi alţi deputaţi neafiliaţi.

Împreună am avea numărul de semnături. Tocmai ieşim de la votul final al Camerei Deputaţilor, unde s-a văzut clar că UDMR-ul girează această coaliţie şi girează asumarea răspunderii. S-au abţinut de la moţiunea simplă împotriva lui Alexandru Rafila.

Calculul politic arată simplu: dacă USR-ul va semna, avem semnăturile necesare. Dacă USR-ul nu va semna, nu avem semnăturile necesare şi asta indică clar faptul că există o înţelegere, un aranjament, un blat între conducerea USR şi Marcel Ciolacu pentru a-l menţine pe acesta în funcţie", a susţinut Simion, potrivit Agerpres.

În conferință, Simion a vorbit și despre scandalul de viol. El a anunțat că tot Biroul Judeţean AUR Ialomiţa a demisionat, inclusiv liderul filialei, Silviu Oancea, asta deși ancheta internă a stabilit că niciun membru al partidului nu a fost implicat.

Motiune de cenzura pentru a da jos guvernul Ciolacu. De ziua mea de nastere va astept la protest si pe pagina Ciolacului

Publicată de George Simion pe Marţi, 19 septembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇