O fată de 17 ani acuză viol, după Școala de vară AUR. UPDATE Părinții au sunat la 112, polițiștii au decis să lase fata în hotel. Prima reacție din partid: E o înscenare

O fată de 17 ani acuză viol, după Școala de vară AUR. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Părinții au sunat la 112, polițiștii au decis să lase fata în hotel. Prima reacție din partid: E o înscenare

O adolescentă de 17 ani s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unui viol, după ce a participat la Şcoala de vară a AUR, organizată pe litoral la finalul săptămânii trecute.

„La data de 16 septembrie 2023, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră, de 17 ani, din municipiul Slobozia, s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracţiuni de viol, comisă în judeţul Constanţa”, anunţă IPJ Ialomiţa.

Din primele cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că, în perioada 14 - 16 septembrie 2023, fata a participat la o tabără de vară, organizată în staţiunea Neptun-Olimp.

Fata a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, fiindu-i prelevate probe biologice. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru infracţiunea de viol.

ADVERTISING

Surse din poliţie au afirmat că fata a reclamat că în urmă cu o zi a fost plecată cu o delegaţie compusă din membri ai partidului AUR în Constanţa, fiind cazaţi la un hotel. În cursul nopţii, aceasta a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane din delegaţie, iar când s-a trezit a simţit dureri în zona inghinală, observând că prezintă urme de sânge.

Fata spune că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat şi nu doreşte să dea detalii cu privire la identitatea persoanelor cu care s-a aflat în camera de hotel, mai afirmă aceleaşi surse.

Joi, la Constanţa, a început Şcoala Politică de vară a AUR, în cadrul căreia a avut loc lansarea organizaţiilor de tineret, studenţi şi femei ale partidului. De asemenea, vineri s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale a partidului.

Prima reacție din partid: E o înscenare

Antonio Andruşceac, viceliderul grupului AUR din Camera Deputaţilor, a comentat acuzaţiile. Chiar dacă a anunțat că a fost lansată o anchetă internă, deputatul s-a grăbit să acuze o înscenare înainte de a vedea despre ce este vorba.

ADVERTISING

„Astăzi dimineaţă, când am ajuns la Parlament, am auzit pentru prima oară că există această plângere. Am demarat în interiorul partidului o anchetă şi acum toată lumea spune că ceea ce reclamă această tânără nu este nicidecum un viol, că spune că s-ar fi trezit din beţie cu nişte dureri inghinale. Acum, dacă spune că a făcut o reclamaţie şi a identificat şi doi colegi despre care nu a spus în prima fază, rămâne de văzut, lucrurile acestea nu pot fi ascunse, sunt nişte expertize medico-legale care pot să confirme fără niciun fel de tăgadă dacă a fost vorba despre un viol”, a afirmat deputatul AUR, într-o intervenţie la Antena3.

Andruşceac a precizat că „cei care s-au ocupat de evenimentul de la Neptun au luat legătura cu cei doi vizaţi de acuzaţii.

„Sunt stupefiaţi de ceea ce au auzit, sunt cei care ar fi dus fata acasă pentru că, tocmai din cauza consumului de alcool în perioada în care ieşeau din campusul acela, nu putea fi controlată şi au anunţat familia că o aduc acasă. E greu de crezut că odată anunţată familia că îi duci copilul acasă să faci aşa ceva, dar se poate vedea, sunt camere de vederi de-a lungul traseului”, a mai spus parlamentarul AUR.

ADVERTISING

În opinia sa, este vorba de o înscenare.

„Sunt o grămadă de semne de întrebare. Da, eu cred că este o înscenare, dar nu mă pot pronunţa şi îmi doresc să fie aşa, altfel, cei care ar fi putut face aşa ceva, eu vă spun, ca părinte, să înfunde puşcăria. Noi nu avem niciun fel de reţinere în a da toate detaliile dacă cumva aflăm aşa ceva, lucruri de care mă îndoiesc, dar lucrurile acestea în general trebuie tratate cu mare seriozitate şi cu maximă asprime".

Despre faptul că tânăra are doar 17 ani, deputatul a spus că membru AUR nu poţi fi decât după 18 ani, dar organizaţii de tineret au toate partidele.

„Lucrurile astea se întâmplă nu numai în campusurile politice organizate de partidele politice, cum s-a întâmplat şi la alte partide, dar asta nu ar scuza cu nimic situaţia, dacă s-ar confirma, se întâmplă în tabere de copii. Aici este şi o problemă a noastră în general, a felului în care controlăm consumul de alcool în rândul minorilor”, a ţinut să precizeze Andruşceac.

Părinții au sunat la 112, polițiștii au decis să lase fata în hotel

UPDATE 16:20 - Ulterior, într-un comunicat, partidul a anunțat că a pus la dispoziţia Poliţiei listele de participanţi şi imaginile video înregistrate de camerele hotelului, și susține că singurul incident a fost că tânăra s-a îmbătat.

„Singurul incident despre care organizatorii Şcolii de vară au cunoştinţă în momentul de faţă s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaţilor a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate”, au transmis reprezentanţii AUR, într-un comunicat de presă remis, luni, News.ro.

Sursa citată mai spune că simultan, „părinţii tinerei, alertaţi de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliţie şi au cerut intervenţia unui echipaj la faţa locului”.

„La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă şi a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate şi neconstatând nimic suplimentar, poliţiştii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locaţie pentru a se reface. În dimineaţa zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoţitori care au predat-o părinţilor. La fel ca toţi ceilalţi participanţi minori, tânăra a venit la Şcoala de vară cu acordul părinţilor”, mai indică sursa menţionată.

Explicațiile Poliției Constanța

UPDATE 16:28 - La scurt timp după comunicatul formațiunii, reprezentanţii IPJ Constanţa au explicat de ce polițiștii au intervenit și au decis ca fata e în siguranță la hotel.

„La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23:30, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Neptun au fost sesizaţi de o femeie, cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 17 ani, aflată în tabără, nu răspunde la telefon. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat-o pe minoră în camera hotelului unde era cazată, împreună cu alte două persoane de sex feminin”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. 

Poliţiştii au precizat că fata a afirmat că nu a fost victimei vreunei infracţiuni. 

„Minora nu prezenta urme vizibile de violenţă şi a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni, în acest sens fiind încheiat proces-verbal.

În prezenţa poliţiştilor, aceasta a vorbit, la telefon, cu mama sa, căreia i-a adus la cunoştinţă faptul că nu a fost victima vreunei infracţiuni”, a mai precizat sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇