ÎPS Teodosie a mers în "misiune creștină" la ședința unui partid aliat cu AUR

ÎPS Teodosie a mers în "misiune creștină" la ședința unui partid aliat cu AUR

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a participat sâmbătă la o reuniune a Partidului Republican, care s-a desfăşurat pe litoral, ocazie cu care formațiunea a anunțat că va participa la alegerile de anul viitor, într-o alianță cu AUR.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis însă că ÎPS Teodosie nu a făcut şi nu face politică partinică și că a participat la întâlnire după ce a fost sunat și rugat să ofere ”un cuvânt de învăţătură”.

“Pe data de 2 septembrie 2023, aflându-se în drum spre o mănăstire din Arhiepiscopia Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a primit telefonic rugămintea de a poposi, câteva minute, la reuniunea unei formaţiuni politice, pentru a oferi un cuvânt de învăţătură (strict religios-moral). Rugăciunea şi cuvântul de învăţătură sunt obligaţie misionară a ierarhului, motiv pentru care nici o solicitare a unei organizaţii legale, mari sau mici, fie politice, fie apolitice, nu a fost refuzată vreodată de către Arhiepiscopul Tomisului.

ADVERTISING

Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie nu a făcut şi nu face politică partinică, respectând întru totul legile statului şi prevederile bisericeşti în vigoare”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului,

Potrivit Arhiepiscopiei, acceptarea acestor invitaţii reprezintă prilejul de a iniţia şi de a exercita o misiune creştină pe care nu numai ÎPS Teodosie, ci orice fiu al Bisericii este obligat să o înţeleagă şi să o îndeplinească.

”Stând blocaţi în propriul lor turn de fildeş, creştinii nu vor putea niciodată să aibă parte de o societate care să îi respecte. Presupusului răspuns al domnului purtător de cuvânt al Patriarhiei Române îi găsim temei doar în condiţiile evidenţierii unei culpabilităţi irefutabile faţă de raportarea eclesiologic-ontogenezică suprapusă metafizicii kantiene, ambele direcţionate în sensul respectării contractului social existent”, susţine Arhiepiscopia Tomisului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇