Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre ÎPS Teodosie și purtătorul de cuvânt al BOR

Patriarhul Daniel intervine în scandalul dintre ÎPS Teodosie și purtătorul de cuvânt al BOR

Patriarhul Daniel se implică în disputa dintre arhiepiscopul Tomisului, controversatul ÎPS Teodosie, și purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Conflictul dintre cei doi a plecat de la polemica privind posibilitatea sărbătoririi Paștelui la aceeaşi dată cu toţi creştinii, catolici şi nu numai. ÎPS Teodosie a respins propunerea şi a spus despre Bănescu, printre altele, că „are a doua soție care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată”.

ADVERTISING

Acum se pare că PF Daniel a decis să intervină personal ca să-l facă pe IPS Teodosie să îngroape securea.

Ştiri pe Surse publică o scrisoare obţinută de la surse din BOR, pe care PF Daniel i-ar fi transmis-o lui Teodosie:

„Înaltpreasfinția Voastră,

Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare în Biserică (conflictul între un teolog mirean, consilier patriarhal, și un ierarh din Sinod).

Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu binecuvântări,

Patriarhul Daniel!”

Amintim că mai multe personalităţi au transmis o scrisoare Sfântului Sinod privind dezideratul unităţii creştinilor în celebrarea Paştelui.

Iată ce spune unul dintre iniţiatorii ideii - T. Baconschi: Dacă n-am îndrepta data Paștelui, am ajunge cândva să-l sărbătorim prin toamnă! Avem datoria de a nu transforma Ortodoxia românească într-un bloc neo-legionar, anti-occidental, pro-putinist Interviu

Subiectul va fi discutat în următoarea şedinţă a Sinodului BOR din luna iunie.

ADVERTISING

Iar IPS Teodosie nu e singurul care se opune ideii: Arhiepiscopul Sucevei, despre unificarea Paștelui: Restul să se ia după ortodocși


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇