Omul BOR se declară fățiș împotriva AUR după protestul de la MS: Populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome!

Omul BOR se declară fățiș împotriva AUR după protestul de la MS: Populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome!

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a avut o reacție categorică de opoziţie la manifestaţia AUR de aseară, de la Ministerul Sănătății, unde vreo 300 de oameni s-au adunat să protesteze față de „obligativitatea vaccinării”, temă falsă şi alarmistă susţinută însă de liderii partidului extremist.

„O societate în care cetățeni, nu neapărat turmentați, se încaieră cu autorități care încearcă să le protejeze viața, în care populismul îmbrăcat tricolor luptă în stradă cu fantome și fantoșe ieșite din ceața conspiraționismului insomniac, în care alți cetățeni ce nu se lasă atât de ușor prostiți sunt încleștați în lupte greco-romane cu Marea Resetare, o societate care ignoră sau tolerează exact ce o infestează, e una care are imensa șansă să (re)descopere creștinismul sobru, nu sumbru, blând, nu bolând, urban, nu viran, realist, nu paseist, ortodox, nu ortodoxist, demofil, nu populist”, scrie pe Facebook Vasile Bănescu.

ADVERTISING

Amintim că, joi seară, în jur de 300 de membri, parlamentari şi simpatizanţi ai AUR au protestat, în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de proiectul de lege privind Strategia Naţională de Vaccinare, despre care liderii formațiunii susțin că ar încerca să impună imunizarea obligatorie, lucru contrazis de ministrul Alexandru Rafila.

protest-AUR-jandarmi-2
Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Protestatarii au încercat să intre cu forța în minister. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca ”stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rugat să comenteze acțiunea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că ceea ce face AUR este o dezinformare.

„Am văzut niște sloganuri 'Vaccinat=Intoxicat'. Eu vă asigur că majoritatea celor care sunt aici au fost vaccinați în copilărie, nu mi s-a părut că au fost intoxicați, dar cred că intoxicarea (...) se referă la intoxicarea politică și la dezvoltarea unui subiect neadevărat”, a spus Rafila.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇