Bănescu, în numele Patriarhiei, despre manifestațiile LGBT: în homosexualitate nu există sens

Bănescu, în numele Patriarhiei, despre manifestațiile LGBT: în homosexualitate nu există sens

Homosexualitatea a fost, este și va rămâne nefirească, fiind unul dintre păcatele orientate împotriva firii omenești create de Dumnezeu cu un sens moral și spiritual profund, a comentat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Bănescu susține că a fost solicitat un punct de vedere al Patriarhiei despre recentele manifestații publice LGBT și contramanifestațiile provocate de acestea.

„Stilul e omul. Creștinismul și Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase. Evident, homosexualitatea a fost, este și va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omenești create de Dumnezeu cu un sens moral și spiritual profund.

ADVERTISING

În homosexualitate, ca și în orice păcat sau viciu al nostru, nu există un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic și nu se confundă cu plăcerea și individualismul mărginite de biologic”, arată purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, omul este o ființă liberă, rațională, datoare să-și umple viața cu sens: „Noi toți reușim asta în grade diferite sau deloc. În miezul creștinismului se află libertatea responsabilă, iubirea <rațională> (agapică) și fidelitatea față de Adevăr/ Hristos și cuvintele Lui din Evanghelii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Credința, speranța și dragostea orientate spre C/celălalt sunt cartea de vizită a oricărui creștin real, deci realist. Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noțiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forțarea lor și atașarea oficială de homosexualitate este și va fi totdeauna denunțată ferm de Biserica Ortodoxă.

Întrucât căsătoria/ familia rezultată din ea este o instituție multimilenară care a fost rezervată dintotdeauna și în toate culturile lumii exclusiv unirii firești dintre un bărbat și o femeie, o instituție fondată pe rațiuni adânci, inclusiv înalt spirituale, legate de mersul omenirii înainte”.

ADVERTISING

Zeci de mii de oameni au participat sâmbătă seara, în Capitală, la marşul Bucharest Pride 2023, eveniment al comunităţii LGBTQIA+. Organizatorii au estimat că au fost circa 25.000 de persoane.

Îmbrăcaţi viu colorat, cu pancarte, steaguri şi multe baloane, participanţii, inclusiv familii cu copii, au cântat şi dansat pe muzica artistei Rihanna – „Umbrella”, încercând să atragă atenţia locuitorilor, ieşiţi să-i vadă pe trotuare, aplaudând de la balcoane sau aflaţi prin restaurantele şi cafenele de pe Calea Victoriei

Unii au purtat pancarte şi bannere pe care scria: „Fricile voastre = cenzură ca politică de stat”, „România Educată, nu Discriminată”, „Fără Legi Homofobe şi Transfobe în Parlament”, „Ne daţi Umilire, noi vă dăm Rezistenţă”, „LOVE HAS NO GENDER”.

Pe margine au fost şi oameni care au dezaprobat marşul. Doi bărbaţi au afişat pancarte pe care scria "Homosexualitatea distruge natalitatea", "România nu-i Sodoma"

Gigi Becali a anunțat că împreună cu mai mulți preoți vor sfinți Calea Victoriei, ca să scoată dracii din ea, după marșul de sâmbătă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇