Florin Roman, ministrul Digitalizării, despre lucrarea de negăsit trecută în CV: Nu sunt ministru la beletristică. Este un avantaj că nu am legătură cu domeniul

Florin Roman, ministrul Digitalizării, despre lucrarea de negăsit trecută în CV: Nu sunt ministru la beletristică. Este un avantaj că nu am legătură cu domeniul

Florin Roman (PNL), noul ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării, consideră că este un avantaj că nu are nicio legătură cu domeniul peste care este ministru și spune despre lucrarea trecută în CV, care este de negăsit, că nici el nu a dat de ea pe acasă. Mai mult, Roman glumește pe această temă și spune că el n-a ajuns ministru la beletristică și nu acesta este cel mai important lucru.

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu. Eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă. Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a argumentat Florin Roman, la B1 TV.

ADVERTISING

El a vorbit și despre lucrarea pe care și-a trecut-o în CV, „Teoria sistemelor informaţionale”, care nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. Nu a găsit-o nici acasă și, de fapt, nu e o carte din 2009, ci o revistă din 2006.

„Am precizat clar că, potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul!

Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

ADVERTISING

Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație… Domnul profesor Paraschiv a confirmat-o”, a spus Florin Roman.

ADVERTISING

De altfel, ministrul nu crede că subiectul este așa important și a glumit că nu este „ministru la beletristică”.

„Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor nu”, a mai spus Florin Roman.

Jurnaliștii de la Libertatea au scris că noul ministru al Digitalizării deține în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006.

Absolvent de economie, contabilitate și de ”Apărare şi securitate naţională”, această carte ar reprezenta singura legătură cu domeniul Digitalizării. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul nu l-a găsit nici acasă. În schimb, există o carte cu același titlu, apărută la aceeași editură, dar cu autori diferiți, fără politicianul liberal printre ei.

Ulterior, ministrul Cercetării și Digitalizării a precizat într-o postare pe Facebook că ar fi vorba, de fapt, de un articol apărut într-o revistă, în urma unor ”discuții zilnice” pe care le-a avut cu un profesor universitar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇