Elena Lasconi, despre căsătorie, gay și planurile pentru Cotroceni

Elena Lasconi, despre căsătorie, gay și planurile pentru Cotroceni

Elena Lasconi, candidat la şefia USR, a dat două interviuri în 24 de ore, în care şi-a expus planurile pentru o eventuală candidatură la Cotroceni, opiniile despre acceptarea parteneriatelor gay, dar şi viziunea de viitor pentru o colaborare cu Dominic Fritz, REPER şi Forţa Dreptei.

Am spicuit câteva declaraţii din cele două interviuri acordate Europa FM şi Adevărul.

Despre candidatura la şefia USR

  • Eu nu aveam în plan să candidez la președinția USR-ului, doar că (pe Dominic Fritz - n.red.) l-a decredibilizat foarte mult domnul Drulă în momentul în care a spus că el crede că potrivit pentru șefia partidului este Dominic Fritz. Dacă spunea, noi avem oameni buni în USR care ar putea să preia conducerea USR-ului, sau dacă ar fi spus, este Dominic, este Viziteu, este Lasconi, altfel se punea problema și eu nu aș fi candidat la președinție.
ADVERTISING

Despre o femeie preşedinte

  • Cred că e important, cred că dacă România ar avea un președinte femeie, femeile din România s-ar simți mai puternice. Văd la primărie, de exemplu, îmi spun femeile: ”De când ești primar, mă simt mai bine în pielea mea și simt că pot să iau decizii și să nu fiu marginalizată”.
  • Există în toată lumea, nu doar în România, un soi de misoginism pe care am putea să-l temperăm prin performanță și empatie.
  • Și cred că dacă eu aș ajunge președintele României, aș fi președintele din popor, pentru popor, o să fiu mereu printre oameni și nu doar într-o colivie de aur, ca să zic așa.
  • Pare că în ultimii 10 ani am avut un președinte permanent în concediu, care s-a îndepărtat de oameni. Eu chiar sunt din popor și chiar am pornit de la minus infinit.

Opţiunea legată de minoritatea LGBTQ

  • În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero.
  • Vocația USR-ului nu este aceea de a le impune oamenilor cum să-și trăiască viața. Ci, din contră, noi ne dorim să luptăm ca toți românii să trăiască cum își doresc viața aici, dar să aibă o viață mai bună. Am intrat în echipa asta ca să reformăm România, nu ca să încerc să introduc pe gât cuiva ce cred eu despre Dumnezeu.
  • Eu sunt 100% de acord pentru parteneriatul civil, dar eu cred că cei care fac parte din LGBTQ sunt deranjați pentru că sunt folosiți ca o masă de manevră de politicieni.
  • Dacă într-adevăr am dori, am avea aplecarea spre a rezolva această situație a parteneriatului civil, ar trebui să stăm la masă cu acești oameni și să vorbim, nu să facem declarații la televizor sau la radio. Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil.
  • Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri.
  • Nu cred (că ar mai participa cu un vot pozitiv la un referendum privind familia tradițională - n.red)… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus: fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor
ADVERTISING

Negocieri cu alte partide şi independenţi

  • Am avut discuții cu Vlad Gheorghe și mi-a spus că mă susține, dar o să fie o susținere ca independent
  • Am discutat și cu REPER, dar nu văd o colaborare și nu văd ca în poza asta de reconstrucție să apară domnul Cioloș.
  • Și am avut discuții și cu membri din Forța Dreptei – dar la fel, nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇