Fiica Elenei Lasconi se delimitează total de mama sa, după votul pentru familia tradițională: Sunt absolut dezgustată UPDATE De ce a votat așa

Fiica Elenei Lasconi se delimitează total de mama sa, după votul pentru familia tradițională: Sunt absolut dezgustată <span style="color:#990000;">UPDATE</span> De ce a votat așa

Fiica Elenei Lasconi, Oana, a reacţionat dur pe Instagram după ce mama sa a afirmat că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională, tânăra declarându-se dezgustată şi anunţând că ”această discriminare jegoasă” nu are loc la ea în familie şi din acest motiv nu o mai susţine pe mama sa din niciun punct de vedere. Elena Lasconi a revenit ulterior cu precizări într-o postare pe Facebook.

”Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (…) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (…) Mă doare sufletul.

Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora. (...) Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită”, afirmă fiica Elenei Lasconi, printre lacrimi.

În finalul postării, ea afirmă: ”Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”.

ADVERTISING

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018.

Ea a fost întrebată, sâmbătă, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat ”DA”.

A fost întrebată și dacă acest răspuns nu va stârni critici în rândul votanţilor USR.

”Este treaba lor. Eu nu am nimic împotriva persoanelor de acelaşi sex, dar nu văd de ce aş milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex. Nu am nicio problemă cu relaţiile lor atât timp cât nu-i afectează pe cei din jur”, a conchis Lasconi.

ADVERTISING

Criticată și de o actuală și o fostă colegă de partid

După declarația de sâmbătă, Elena Lasconi a fost criticată atât de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid, Clotilde Armand.

Primarul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a criticat colega de partid. ”Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică”, a spus Clotilde Armand.

Și copreşedintele partidului REPER, Ramona Strugariu, a comentat declaraţiile Elenei Lasconi, spunând că nu are o problemă cu faptul că a votat “DA”, ci cu faptul că în aceste condiţii, aceasta deschide lista candidaţilor la europarlamentare a unui partid care face parte din cea mai liberală familie europeană şi a unui grup politic care apără drepturile omului în fiecare zi. ”Se numeşte ipocrizie politică şi este exact lucrul care i-a demotivat şi descurajat pe oameni în a mai face pasul spre politică”. ”E exact aceeaşi minciună care ne-am scăldat şi până acum. Dacă aş fi în locul ei, nici n-as mai candida”, a spus Strugariu.

ADVERTISING

Precizări după valul de reacții negative

Duminică, la scurt timp după postarea fiicei sale, Elena Lasconi a revenit cu precizări într-o postare pe Facebook.

„După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie”, spune Lasconi.

Cu ce e compatibilă politica?După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de...

Publicată de Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel pe Duminică, 5 noiembrie 2023

Ea își justifică opțiunea apoi și vorbește despre lecția pe care trebuie să o învățăm.

„De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.

Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex.

Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele”.

În final, Lasconi se arată deshisă la a renunța la poziția pe care o are pe lista USR pentru europarlamentare, dacă Biroul Național al USR va decide retragerea ei.

„Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.

Atât. Eu îmi continui treaba de primar.

Am intrat în politică pentru a construi. Străzi, școli, spitale, comunități, dar mai ales punți către oameni. Voi continua să fac asta la Câmpulung și în orice moment al vieții mele publice și private”, spune Lasconi.

Postarea se încheie cu promisiunea Elenei Lasconi că va continua să fie „sinceră, asumată și autentică”.

La scurt timp după această postare, președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista candidaților USR pentru europarlamentare.

Într-o nouă postare, fiica Elenei Lasconi menționează: ”Sunt mulţumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alagerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câştig indiferent de cost. Grija mea este în principal faţă de persoanele LGBTQ+ din România care suferă în faţa ignoranţei şi urii”, a scris tânăra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇