Doar 6 candidaturi au fost validate pentru președinția USR

Doar 6 candidaturi au fost validate pentru președinția USR

USR anunţă, miercuri, că a fost validată candidatura a şase membri în cursa pentru preşedinţia partidului, deşi s-au înscris 10 persoane.

Preşedintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul, arată formaţiunea.

Așadar, potrivit USR, unul dintre candidații validați este Elena Lasconi, de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. ”Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcţie în care a fost realeasă în 2024”, precizează USR.

ADVERTISING

Un alt candidat este Cristian Seidler, deputat de Bucureşti şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor. Potrivit USR, în primul său mandat de deputat, a iniţiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a obţinut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaţilor la stat.

Radu Hossu, al treilea candidat, are o experienţă de peste 10 ani în marketing comercial şi de opt ani în comunicare şi consultanţă politică. ”S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului declanşat de Rusia, prin relatări de pe front şi prin ajutoare pentru civilii şi militarii ucraineni. Pentru implicarea sa, a fost decorat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi de Armata Ucraineană”, arată USR.

ADVERTISING

Vasile Dincă, un alt candidat la şefia USR, ”are mai mulţi ani de experienţă în consultanţă politică şi a contribuit la dezvoltarea unor baze de date esenţiale pentru campanii electorale şi a unui call center”.

Luiza Oancea activează în filiala USR Diaspora, fiind membră din 2024” precizează formaţiunea.

Vasile Gabriel Filip, de 46 ani, din Constanţa, al şaselea candidat, este expert IT certificat. A avut mai multe funcţii în acest domeniu, de la poziţii de execuţie la funcţia de director, şi a activat, de asemenea, ca antreprenor.

ADVERTISING

Ce urmează

Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, iar pe 24-25 iunie va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie.

Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, aşa cum prevede statutul.

După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie, precizează USR. 

După ce a obţinut un rezultat dezastruos în alegerile europarlamentare, iar la locale a pierdut mulţi primari în funcţie, şeful USR, Cătălin Drulă, a anunţat că va convoca alegeri pentru funcţia sa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇