Dan Barna speră ca din toamnă să înceapă reformele promise: După campania mai vizibilă în PNL, mai discretă în USR-PLUS

Dan Barna speră ca din toamnă să înceapă reformele promise: După campania mai vizibilă în PNL, mai discretă în USR-PLUS

Dan Barna spune că lucrurile merg bine în coaliție, dar reformele promise în programul de guvernare abia din septembrie le vede posibile, după ce se termină alegerile pentru conducere și în PNL, și în USR-PLUS.

„Sperăm ca din septembrie să transformăm în realitate acele reforme din programul de guvernare. Dupa ce se termină campaniile, mai vizibilă în PNL, mai discretă în USR-PLUS. În coaliție sunt 3 viteze diferte în ce privește reformele”, a spus Dan Barna, vineri, într-o discuție cu jurnaliștii.

ADVERTISING

Diferențele se văd și în modul în care se desfășoară desființarea Secției Speciale, liderul USR-PLUS arătându-se totuși optimist că Parlamentul va rezolva această problemă într-o ședință extraordinară săptămâna viitoare.

Dan Barna: Varianta UDMR privind desființarea Secției Speciale e de neacceptat. Suntem într-un blocaj

Întrebat dacă îi este teamă de Dacian Cioloș, în competiția pentru șefia USR-PLUS, Barna a răspuns: ”Nu e vorba de teamă, e o competiție firească între doi lideri emblematici ai partidului, colegii noștri vor decide”.

ADVERTISING

Nimic de comentat despre remanierea lui Nazare

Despre remanierea lui Alexandru Nazare de la Finanțe, Barna a spus că premierul a făcut două informări, prima că îi cere demisia ministrului liberal, a doua că îl va demite el.

”Premierul ne-a informat și pe noi înainte, nu e nimic de comentat aici. Au fost două informări. Nu s-a făcut la nivelul coaliției o evaluare, e decizia premierului pe un minister care aparține PNL. Nu e nimic de comentat aici”, a subliniat Barna.

El a negat că ar fi discuții și despre alte remanieri. Jurnaliștii au insistat pe numele Ioanei Mihăilă, dar Barna a spus că nu există niciun motiv pentru remanierea ministrului Sănătății.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇