Dacian Cioloș a coborât din avion la București, deși avea zbor până la Cluj, pentru că TAROM i-a vândut biletul fără loc

Dacian Cioloș a coborât din avion la București, deși avea zbor până la Cluj, pentru că TAROM i-a vândut biletul fără loc

Fostul premier Dacian Cioloș, liderul Alianței USR PLUS și al grupului Renew Europe din Parlamentul European, povestește că a fost nevoit să coboare la București din avionul care urma să-l ducă vineri la Cluj, pentru că TAROM a vândut mai multe bilete decât locurile disponibile.

”În seara asta, potrivit biletului pe care l-am cumpărat cu mai multe zile în urmă de la TAROM, ar fi trebuit să zbor Bruxelles – București – Cluj-Napoca. Am rămas însă la București, din cauză că TAROM a vândut pe cursa de Cluj mai multe locuri decât capacitatea avionului. E un lucru care se mai întâmplă – această practică overbooking nu tocmai fericită pentru cei care se găsesc în situația de mai jos, este destul frecventă la multe companii aeriene și permisă de IATA”, explică Dacian Cioloș.

ADVERTISING

”Ajuns la București dinspre Bruxelles, am aflat așadar că biletul meu către Cluj-Napoca este valid, numai că, de fapt, sunt pe o listă de așteptare pentru a urca în avion, o listă pe care erau deja alte două persoane. Motivul: mai multe bilete vândute decât capacitatea avionului.

La un moment dat am primit un bilet de îmbarcare si am urcat în avion - înțeleg că în virtutea faptului că fiind în tranzit aveam prioritate potrivit reglementărilor sau unei proceduri a TAROM”, descrie Cioloș întregul episod.

ADVERTISING

Ca să nu existe discuții, a coborât el

Europarlamentarul susține că, deși se îmbarcase deja și se afla în tranzit, a decis să coboare el din avion la București, pentru a nu exista speculații că a fost favorizat în vreun fel.

”Cum decolarea a tot întârziat, am întrebat personalul avionului despre ce e vorba și am înțeles că, dintre celelalte două persoane care mai erau pe lista de așteptare, ar fi trebuit să aleagă doar una pentru ultimul loc liber.

O situație ingrată și jenantă, atât pentru mine, cât mai ales pentru pasagerii care așteptau de mai bine de o jumătate de oră ca avionul să decoleze. Am decis să renunț eu la călătorie și am rămas la București, cu toate că am câteva lucruri urgente de rezolvat acasă, la Zalău”, spune europarlamentarul.

ADVERTISING

Scenele de la bord au fost filmate

”Scenele de derută și nervozitate de la bord au fost și filmate de o pasageră, nu am înțeles cu ce scop, cât timp nu am utilizat nici funcția, nici numele pentru a obține vreun beneficiu suplimentar – dincolo de acela de a zbura pe baza biletului pe care îl cumpărasem.

Nu e nimic excepțional, nu vreau nici să mă victimizez că a trebuit să cobor din avion și nici să mă dau erou că am cedat locul primit. Dacă cineva a avut impresia că avionul stă în loc din cauza mea, e în eroare. Sper că ceilalți doi pasageri de pe lista de așteptare au ajuns cu bine la Cluj-Napoca.

Scriu asta aici pentru că vreau doar să nu pice nimeni în capcana unor manipulări simpliste ale unor televiziuni care se folosesc de numele meu și creează un subiect de scandal doar pentru a-și crește audiența”, încheie Dacian Cioloș.

https://www.facebook.com/dacianciolos/posts/3112103298826934

Și pe vremea când era prim-ministru Dacian Cioloș obișnuia să ia curse de linie, la clasa economic, atunci când pleca în deplasări externe, iar o dată a fost și fotografiat în avion.

Citește și:

Cioloș: PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire și de fiecare deces

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇