Cioloș: PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire și de fiecare deces

Cioloș: PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire și de fiecare deces

Fostul premier Dacian Cioloș cere guvernanților să se trezească și să găsească rapid soluțiile sanitare și legislative pentru a putea stăpâni pandemia de coronavirus.

Actualul europarlamentar spune că ne aflăm în fața unui val doi de îmbolnăviri, iar dacă nu arătăm că putem controla pandemia, „vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor”.

„Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României”, scrie Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Cioloș înțelege că o mare parte dintre români se află în situații dificile și tocmai de aceea trebuie găsite rapid soluții.

„Sunt conștient de faptul că o mare parte a populației trece printr-o perioadă complicată, plină de incertitudini. După perioada de izolare prelungită, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, alții au rămas fără o parte a veniturilor și nu mai pot supraviețui dacă se ajunge la măsuri la fel de stricte ca în primăvară.

Tocmai pentru protejarea celor vulnerabili sanitar și economic trebuie găsite rapid soluții acum, cât mai repede”, mai spune Cioloș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Barna spune că strategia anti-pandemie nu funcţionează: La nivelul Guvernului există o lipsă de direcţie

În final, fostul premier lansează un atac la cele două mari partide - PSD și PNL - să nu se joace cu pandemia.

„PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul. Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Și de fiecare deces”, a scris Cioloș.

Citiți și: Suntem pe primul loc în UE la numarul de cazuri noi de coronavirus înregistrate în 24 de ore

ADVERTISING

555 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, un record negativ pentru România


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇