Cîțu spune că nu l-a demis pe Berceanu, ci i s-a retras sprijinul politic! Așteaptă în continuare USR PLUS la guvernare

Cîțu spune că nu l-a demis pe Berceanu, ci i s-a retras sprijinul politic! Așteaptă în continuare USR PLUS la guvernare

Premierul Florin Cîțu susţine că nu l-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu, ci i-a retras sprijinul politic, după ce USR PLUS a decis să iasă de la guvernare.

”Domnul Berceanu a fost numit politic și nu l-am demis eu, i-a fost retras sprijinul politic, atunci când USR a ieșit de la guvernare. Așa cum a fost retras, dacă țineți minte, prefectul Bucureștiului, domnul Berbeceanu.

Era de la PNL, dar când a venit noua coaliție, imediat a fost înlocuit cu cineva de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul. Acum, toți cei numiți politic trebuie să fie înlocuiți”, a explicat Cîțu.

ADVERTISING

Premierul a precizat că în locul lui Berceanu nu a fost numită o altă persoană, ci i s-au delegat atribuțiile adjunctului Gărzii de Mediu.

”Trebuie să fac o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, atribuțiile i s-au delegat adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martie, lucrau împreună și niciodată nu am primit de la domnul Berceanu că adjunctul său nu este capabil să îndeplinească atribuțiile.

Cand pleca domnul Berceanu în concediu, el ii prelua atribuțiile”, a subliniat Cîțu.

ADVERTISING

Luni Florin Cîțu a continuat seria demiterilor din aparatul guvernamental a celor care nu sunt sprijiniți de PNL cu eliberarea din funcție a lui Octavian Berceanu, care s-a remarcat la conducerea Gărzii Naționale de Mediu și era privit ca un bun profesionist. El a fost înlocuit cu fiul unui primar PNL.

Deşi acum se leagă de chestiuni de semantică, Monitorul Oficial a publicat în clar ieri faptul că decizia de eliberare din funcţie îi aparţine lui Florin Cîţu, care putea să aprecieze activitatea lui Berceanu dincolo de apartenenţa politică, dar a ales să nu o facă.

ADVERTISING

În luna martie, Octavian-Alexandru Berceanu a fost numit, printr-o decizie tot a premierului Florin Cîţu, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu.

URS PLUS, așteptat la guvernare

În ceea ce privește ministerele conduse interimar după demisiile celor de la USR PLUS, Florin Cîțu mai stă puțin până numește alte persoane. Iar asta pentru că încă îi așteaptă pe foștii parteneri la discuții, dar doar după ce retrag moțiunea de cenzură.

”Mă gândesc la înlocuitori, dar vreau să avem o nouă discuție în coaliție, dar după ce USR retrage moțiunea pe care o are cu AUR. AUR este impotriva vaccinării, USR PLUS nu spune nimic despre asta.

Cei care îi susțin tacit tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament. Nu am numit pe nimeni încă, iar dacă cei de la USR înțeleg să nu dea jos propriul guvern, putem să guvernăm împreună”, a punctat premierul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇