Cîţu l-a dat afară şi pe Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu

Cîţu l-a dat afară şi pe Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu

Premierul Florin Cîţu merge mai departe cu epurarea şi continuă să dea afara oamenii USR PLUS din funcţiile guvernamentale. A venit astfel şi rândul lui Octavian Berceanu, care a fost schimbat de la conducerea Gărzii Naţionale de Mediu.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipa", este anunţul postat pe Facebook de Octavian Berceanu, ilustrat cu decizia premierului din Monitorul Oficial.

Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, in 6 luni cat am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria...

Publicată de Octavian Berceanu pe Luni, 20 septembrie 2021

”Nu am fost anunțat că voi fi demis. Am avut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani. Direct nu mi s-a reproşat nimic. Indirect, probabil că am avut diverse păreri în spatiul public”, a spus Berceanu, pentru Digi24, fără să detalieze.

ADVERTISING

"Este o suită de decizii luate de domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, am observat. Îi mulţumesc. Mai departe, domnia sa va şti probabil ce să facă astfel încât Garda de Mediu să menţină acelaşi rezultate - cele mai bune din ultimii 20 de ani. (...) Cred că e una strict politică (decizia - n.red.). Dacă ne uităm la rezultate, statistic, sunt cele mai bune din ultimii 20 de ani. Vă dau un singur exemplu: anul trecut, în 2020, Garda de Mediu a făcut 142 de acţiuni pentru combaterea introducerii în ţară a deşeurilor. Anul acesta, în şase-şapte luni, am făcut 1.842 de acţiuni", a spus el, citat de Agerpres.

ADVERTISING

El a precizat însă că până să preia acest post comisarii Gărzii de Mediu au lucrat sub presiune politică.

"Sunt nişte oameni, nişte comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. Au trebuit să ia decizii de control sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total.

Din 20.000 de controale care au fost făcute în cele şase luni în care am fost la Garda de Mediu, nu a existat nicio intervenţie politică din partea mea care să se răsfrângă peste comisari şi în deciziile lor. De aceea, au apărut şi rezultatele extraordinar de bune", a mai spus el.

Octavian Berceanu a menţionat că nu a fost anunţat în prealabil de faptul va fi demis. Întrebat dacă premierul i-a reproşat vreodată ceva, Berceanu a replicat că "niciodată în mod direct".

"Nu am apucat să ne vedem. Indirect, probabil (ar fi putut să deranjeze - n.red.) faptul că am avut păreri destul de des expuse în spaţiul public", a declarat el.

ADVERTISING

În luna martie, Octavian-Alexandru Berceanu a fost numit, printr-o decizie tot a premierului Florin Cîţu, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu.

Vezi şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇