Şeful Gărzii de Mediu a prezentat LIVE pe Facebook ce a găsit într-un container cu deşeuri periculoase (Foto&Video)

Şeful Gărzii de Mediu a prezentat LIVE pe Facebook ce a găsit într-un container cu deşeuri periculoase (Foto&Video)

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, participă, vineri dimineața, la deschiderea containerelor cu deșeuri oprite la intrarea în țară în Portul Agigea.

Este vorba despre ultimele containere dintre cele 90 oprite în zona liberă din Portul Agigea. „Să vedem ce vom găsi în ele”, a spus Octavian Berceanu, înainte de deschiderea primului container.

deseuri

În primul container deschis au fost descoperite deșeuri electronice.

"Toate acestea nu ar trebui să intre pe teritoriul României, categoric avem deșeuri care nu pot fi incinerate, o parte dintre ele ajung pe la gropile de gunoi ilegale. Trebuie să fim mult mai atenți de acum încolo datorită presiunii crescute care este deja pe vămi.

ADVERTISING

Avem structurile de crimă organizată și împreună cu procurorii și celelalte instituții mergem mai departe și controlăm toate aceste containere", a spus Berceanu, precizând că Ministerul Mediului are un proiect pentru a lua scanere fixe și scanere mobile pentru a verifica și a se limita accesul pe teritoriul României.

Șeful Gărzii de Mediu a punctat că legislația nu trebuie schimbată, pentru că este la fel în toată Europa, dar problema este că se minte în acte.

"Legislația este aceeași la nivel european, sunt directive europene. Ce diferă este ceea ce scrie în acte și ce se află în realitate în containere. Asta este o problemă. Actele nu reflectă realitatea din containere. Și genul acesta de presiune este o presiune tactică, pe care o aplică structurile de crimă organizată în majoritatea punctelor de frontieră din țară", a continuat Berceanu.

ADVERTISING

El a precizat că România este preferată pentru astfel de practici pentru prețurile de depozitare.

"Prețul de depozitare diferă foarte mult. Dacă la noi variază între 30-70 de euro, afară ajunge până la 300 de euro. De aici și afacerea", a continuat Berceanu.

Procuror: Am găsit prezervative cu ADN englezesc pe interior

La acțiune participă și procurorul Teodor Niță, care a explicat că în mare parte dintre acte se spune că ar fi marfă second hand, dar că realitatea este total diferită.

"Am găsit prezervative cu ADN englezesc pe interior. Cum este marfa second hand?", a spus el, despre ceea ce s-a găsit la controale anterioare.

ADVERTISING

Iată ce s-a descoperit și în alte containere descoperite la intrarea în România

Începem deschiderea containerelor cu deseuri din Portul Agigea, in câteva minute!

Publicată de Octavian Berceanu pe Vineri, 14 mai 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇