Octavian Berceanu este noul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu: Îmi doresc digitalizarea Gărzii și un Sistem de urmărire a deșeurilor

Octavian Berceanu este noul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu: Îmi doresc digitalizarea Gărzii și un Sistem de urmărire a deșeurilor

Octavian-Alexandru Berceanu a fost numit, printr-o decizie de joi a premierului Florin Cîţu, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu, în locul Mărioarei-Artemis Gătej, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial.

Îmi doresc din tot sufletul 2 lucruri: 1. Digitalizarea Gărzii Naționale de Mediu, astfel încât să știu/știm din două clicuri, de la simplu cetățean la ministru, cum au fost soluționate sesizările, unde sunt zonele cu depozitări frecvente ilegale de deșeuri, sau alte surse de poluare, sau factori de stres pentru ariile naturale protejate, faună, floră, ape și sol. 2. Sistem de Urmărire a Deseurilor SUD, similar sistemului SUMAL pentru masa lemnoasă, astfel încât instituțiile statului să poată avea în timp real cantitățile de deșeuri transportate, traseul mijloacelor de transport al deșeurilor, cantitățile sortate, reciclate, depozitate sau incinerate pe categorii de deșeuri, volume și cantități”, a scris pe Facebook Octavian Berceanu.

Oficial, comisar general, cu rang de secretar de stat, al Garzii Nationale de Mediu! Imi doresc din tot sufletul 2…

Posted by Octavian Berceanu on Thursday, March 11, 2021

Ministrul Mediului laudă aplicația SUMAL: A reuşit performanţa de a urmări tot lemnul care se transportă în România

ADVERTISING

În schimb, Adrian Haralambei Bidu a fost eliberat din funcţia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, iar în locul lui a fost numită Mărioara-Artemis Gătej.

Şi Octavian-Marius Popa a fost eliberat din funcţia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

De asemenea, în Monitorul Oficial de joi a fost publicată şi o decizie privind revocarea lui Eugen Ioan Cozma din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Florin George Gârbacea a fost numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇