Cîțu revine cu detalii despre certificatul Covid obligatoriu în magazine și pasează problema Parlamentului

Cîțu revine cu detalii despre certificatul Covid obligatoriu în magazine și pasează problema Parlamentului

Premierul demis Florin Cîțu a făcut, vineri, noi precizări pe tema introducerii certificatului verde Covid pentru accesul în magazine. Amintim că, joi, el a făcut aceste declarații la modul general, ceea ce a stârnit un val de indignare și critici. Acum, Cîțu spune că nu se referea la magazine alimentare sau farmacii, ci doar la cele ”neesențiale”.

Cîțu a spus că își asumă această decizie nepopulară, însă a pasat problema Parlamentului.

”PNL susține în Parlament demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru toate activitățile economice în afară de cele esențiale. Vine sezonul de iarnă, toată lumea vrea să știe cum va funcționa economia.

ADVERTISING

Știu că este un subiect nepopular, îmi asum acest risc politic, dar este soluția de a menține economia deschisă și a nu introduce un nou lockdown. Deci certificatul verde - vom susține în Parlamentul României introducerea în afara acelor magazine și spații esențiale”, a anunțat premierul demis, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Totodată, deși liberalii au fost la guvernare întreaga pandemie, Cîțu a cerut abia acum ca toate filialele PNL să facă un apel la vaccinare.

”PNL va face apel pentru susținerea campaniei de vaccinare, va fi promovat de toate filialele PNL, pentru a accelera campania de vaccinare”, a anunțat Cîțu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La scurt timp, PNL a remis SpotMedia.ro acest apel - o pagină în care sunt înșirate informații generale despre vaccin, îndemnuri la imunizare și la informarea din surse oficiale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇