Cîțu amenință cu demiteri după incendiul de la Matei Balș: E momentul ca în România fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit!

Cîțu amenință cu demiteri după incendiul de la Matei Balș: E momentul ca în România fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit!

Premierul Florin Cîțu acuză că foarte puțini bani alocați sistemului de sănătate din România au fost folosiți pentru investiții, deși s-au primit resurse importante.

El a precizat că nu este normal ca 99% din bani să fie cheltuiți pe salarii și sporuri.

”Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut prezența și azi. Au fost alocate resurse importante acestui sector, doar o mică parte din bani au fost alocați investițiilor. E momentul să înțelegem că nu putem să cheltuim 99% din resurse doar pe salarii și sporuri”, a spus Cîțu, după o ședință extraordinară de guvern, ţinută în urma incendiului de la Institutului Matei Balș, soldat cu 5 morţi.

ADVERTISING

Totodată, premierul amenință personalul din administrația publică, din Ministerul Sănătății și din inspecțiile județene de Sănătate cu demiteri, dacă nu își vor face treaba.

”Aștept concluziile finale ale anchetelor. S-a întâmplat anul trecut, nu am învățat nimic. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de Sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății le spun: Ieșiți din birouri să vă faceți treaba, alflel plecați cu toții acasă! Este momentul ca în România fiecare angajat să își facă treaba pentru care este plătit!”, a transmis Cîțu.

ADVERTISING

Iohannis, după incendiul de la Balș: Anchetele vor scoate la lumină vinovații și vor fi sancționați. Este nevoie de o reformă

5 decese după incendiul de la Matei Balș

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București. Cinci persoane au murit, patru dintre ele fiind găsite carbonizate.

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a confirmat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

ADVERTISING

La câteva ore de la incendiu a fost anunțat al cincilea deces, după ce cadavrul unei victime a fost găsit carbonizat într-o baie a spitalului. Nu se știe momentan sexul persoanei şi nici dacă este vorba despre un pacient sau un cadru medical.

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

De precizat este ca niciunul dintre pacienții evacuați nu se afla la Terapie Intensivă, dar în urma incendiului câțiva care au fost duși la alte unități sanitare au necesitat intubare.

DSU anunţă două numere de telefon pentru rudele celor internaţi la Matei Balș şi transferaţi după incendiu. Acestea sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Incendiul de la Matei Balș vine la două luni după cel de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 10 morţi.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇