Ciolacu s-a sucit și nu mai pune presiune pe CCR, ca să dezbată pachetul fiscal mai repede

Ciolacu s-a sucit și nu mai pune presiune pe CCR, ca să dezbată pachetul fiscal mai repede

Premierul Marcel Ciolacu s-a sucit. Nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea pe pachetul fiscal, pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.

Liderul PSD a explicat că nu vrea să pună presiune asupra judecătorilor CCR.

„E totuşi o lege destul de stufoasă. Nu aş vrea totuşi să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie, aşa că în acest moment nu cred că acest termen de 18 e o problemă. Nu vreau să grăbim lucrurile, sperând să nu existe o amânare”, a explicat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Declaraţia vine după ce vineri spunea că va solicita Curţii devansarea termenului stabilit pe 18 octombrie pentru sesizarea formulată de USR şi Forţa Dreptei.

Curtea Constituţională a stabilit că va dezbate pe 18 octombrie sesizarea USR şi a Forţei Dreptei pe legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, act normativ pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul în Parlament.

Documentul este semnat şi de către doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇