Guvernul va cere CCR să devanseze data când va dezbate sesizarea Opoziției pe legea cu modificările fiscale

Guvernul va cere CCR să devanseze data când va dezbate sesizarea Opoziției pe legea cu modificările fiscale

Guvernul va solicita Curţii Constituţionale devansarea termenului când va dezbate sesizarea formulată de USR şi Forţa Dreptei asupra legii privind măsurile fiscal-bugetare pe care şi-a asumat răspunderea în Parlament.

„O să fac o solicitare, poate venim cu termenul mult mai devreme, dar acest lucru a fost luat în calcul. Eu am fost ferm convins că vor face această sesizare”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință, vineri, la Hunedoara, informează news.ro.

Premierul a mai spus că cel mai bun instrument era moțiunea de cenzură.

ADVERTISING

„Există democraţie în România şi mă bucură acest lucru. Cât timp sunt o persoană publică, voi face tot ce ţine de mine să fie democraţie consolidată în continuare în România. Este un instrument, pe care îl foloseşte Opoziţia. Eu cred că cel mai bun instrument era moţiunea de cenzură. Atunci coagulezi Opoziţia. Nu s-a reuşit acest lucru. Nu din cauza PSD, presupun. Vom aştepta decizia Curţii Constituţionale”, a declarat Ciolacu.

USR şi Forţa Dreptei au depus, vineri, la Curtea Constituţională sesizarea care vizează legea privind unele măsuri fiscale pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament. Documentul este semnat şi de către doi parlamentari liberali, Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină.

ADVERTISING

Curtea Constituţională a României a stabilit că va dezbate pe 18 octombrie sesizarea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇