Ciolacu e încântat de întâlnirea cu Cîțu: Nu mă deranja să mă cheme nici la Vama Veche

Ciolacu e încântat de întâlnirea cu Cîțu: Nu mă deranja să mă cheme nici la Vama Veche

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că va merge la discuţii cu premierul Florin Cîţu pe subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă însoţit nu doar de colegi de partid, dar şi de un reprezentant al mediului de afaceri şi un lider de sindicat, susţinând că a luat decizia în condiţiile în care nici patronatele, nici sindicatele nu au găsit „pârghii” de a discuta cu premierul şi atunci PSD a decis să „înlesnească” aceste discuţii.

Eu nu pot decât să mă bucur că până la urmă primul ministru şi-a găsit timp să stea de vorbă şi cu opoziţia pe PNRR, dar şi mai mult mă bucură faptul că s-au hotărât să vină cu el transparent şi să îl prezinte în Parlament. Nu este nevoie de un vot, unele state au făcut acest vot. (..)

ADVERTISING

Aş vrea să fiu foarte clar: acest plan nu e nici al puterii, nici al opoziţiei, este al Românei, statul român şi toată clasa politică trebuie să aducă cât mai mulţi bani astfel încât nivelul de trai al românilor să crească. Asta este logica”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.  

Acesta a menţionat că PNRR este "un plan de reformă, nu pentru firmele cuiva, apropiate a celor de la putere sau firmele de consultanţă ale altora”.  

"Mâine, am hotărât - pentru că nu este un plan politic, nu e al puterii sau al opoziţiei - am hotărât să mergem cu doi reprezentanţi, respectiv cu domnul Jianu din partea IMM-urilor şi cu domnul Dumitru Costin din partea sindicatelor.

ADVERTISING

M-a invitat pe mine şi cu cine consideră PSD să meargă la aceste discuţii. Dacă nici capitalul românesc, firmele româneşti, cred că cele mai afectate în pandemie, nu au găsit o pârghie de dialog cu primul ministru, deci angajatorii, nici sindicatele nu au găsit această pârghie, respectiv sindicatele, să aibă o discuţie cu primul ministru, atunci o să o înlesnim noi.

O să mai merg cu specialişti din PSD şi nu în ultimul rând cu europarlamentarul Victor Negrescu, care este şi pârghia între partid şi familia socialistă europeană”, a explicat Ciolacu.  

ADVERTISING

Șeful PSD spune că ar fi mers la discuţia cu premierul inclusiv la Vama Veche.   

"Nu mă deranja să mă cheme nici la Vama Veche, mă duceam şi acolo. Dacă domnul Cîţu se simte mai confortabil la Vama Veche mă duceam şi acolo, eu nu am astfel de mândrii”, a adăugat liderul PSD.  

Ciolacu a precizat că merge cu anumite solicitări, "cu mecanisme clare de implementare” în ceea ce priveşte proiectele din PNRR.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇