Ciolacu va vorbi cu Iohannis despre propunerea României pentru comisarul european: Atributul desemnării este al premierului! (Video)

Ciolacu va vorbi cu Iohannis despre propunerea României pentru comisarul european: Atributul desemnării este al premierului! (Video)

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, sâmbătă, că atributul desemnării comisarului european este al premierului, dar va avea discuţii în acest sens atât în coaliţie, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

De altfel, negocierile pentru postul care va reveni țării noastre au început deja de şase luni.

În ceea ce priveşte perspectiva alegerilor prezidenţiale, prim-ministrul precizează că nu se va rupe coaliţia PSD-PNL, indiferent de candidaţi, susținând că el şi Nicolae Ciucă sunt doi oameni care se respectă.

ADVERTISING

”Atributul desemnării comisarului european este al primului ministru. Normal că este o discuţie şi în coaliţie şi voi avea şi o discuţie cu preşedintele. Negocierile în ceea ce privește comisarul sunt începute deja de şase luni (...) Lucrurile sunt într-o direcţie corectă - şi mai ales instituţională”, a declarat, sâmbătă, premierul și liderul PSD Marcel Ciolacu.

ADVERTISING

Întrebat despre alegerile prezidenţiale, Ciolacu a explicat că PSD a decis, în fortul statutar, că avea avea propriul candidat.

Cât despre modul în care va funcţiona coaliţia, în condiţiile în care el şi Nicolae Ciucă ar urma să fie contracandidaţi, preşedintele PSD a susținut: ”Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale, grija mea (...) a fost cum funcţionează Guvernul României şi a funcţionat impecabil”.  

ADVERTISING

Chestionat, de asemenea, dacă nu există riscul ca guvernarea să se rupă, Ciolacu a declarat: ”Nu, nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate şi e o discuţie foarte clar avută (...) suntem doi oameni care ne respectăm”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇