Bănicioiu își pierde imunitatea parlamentară și poate fi urmărit penal de DNA

Bănicioiu își pierde imunitatea parlamentară și poate fi urmărit penal de DNA

Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitate parlamentară și poate fi urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

202 deputați au votat ”pentru”, iar 12 ”împotriva” ridicării imunității.

Votul a fost secret cu bile.

Parlamentarii USR, PNL, PSD și PMP au anunțat anterior că vor vota pentru ridicarea imunității și la vedere.

”Vom vota la vedere pentru ridicarea imunității. Nu știu dacă Bănicioiu e vinovat sau nu, dar trebuie să hotărască justiția acest lucru”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă.

La rândul său, liberalul Florin Roman a anunțat același lucru:

”Constituția spune că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar parlamentarii. Grupul PNL va vota, ca de fiecare dată atunci când există astfel de solicitări, indiferent de nume sau grup politic, va vota afirmativ pentru ca toți colegii care au probleme de natură penală să poată merge în fața procurorilor și apoi în sala de judecată să își susțină nevinovăția. Vom vota în favoarea solicitării DNA și vom vota la vedere solicitarea”.

ADVERTISING

Și PMP va vota la vedere și în favoarea ridicării imunității lui Bănicioiu:

”Colegii din PMP vor vota în favoarea acestei cereri și vom vota la vedere”, a anunțat în plen Ionuț Simionca.

De asemenea, UDMR a precizat că va vota ridicarea imunității, dar nu cu bilele la vedere, ”pentru că avem încredere în colegii noștri”.

Și Ana Birchall a afirmat că va vota pentru ridicarea imunității.

În fine, social-democrații au luat aceeași decizie:

”Grupul PSD va vota la vedere în vederea ridicării imunității”, a spus Alfred Simonis în Parlament.

Raport favorabil de la comisie

Comisia Juridică a adoptat vineri raport de admitere pentru ridicarea imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu şi încuviinţarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale. Au fost 19 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi zero voturi nule.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deputaţii jurişti au avizat pozitiv cererea DNA, Bănicioiu e la un pas să rămână fără imunitate: Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită

Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu, suspectat de DNA de trafic de influenţă şi luare de mită, consideră acuzaţiile vehiculate în presă false şi afirmă că doreşte să aibă acces la dosar cât de repede.

El precizează că, dată fiind situaţia, a decis că nu va mai candida pentru un mandat parlamentar, în prezent el fiind deputat.

Procurorii cer Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.

ADVERTISING

Detalii aici - DNA cere ridicarea imunităţii pentru Nicolae Bănicioiu. E suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită pe când era ministru

Fostul ministru al Tineretului şi fost ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu este la al patrulea mandat de deputat, fiind ales de fiecare dată pe listele PSD.

Din mai 2018, acesta a trecut la Pro România, partid condus de Victor Ponta.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇