Dedublarea lui Bode la congres: Eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo. Cîțu ne trimite la Orban pentru răspunsuri

Dedublarea lui Bode la congres: Eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo. Cîțu ne trimite la Orban pentru răspunsuri
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, și premierul Florin Cîțu au comentat, marți, amenda de 10.000 de lei aplicată de Poliţia Capitalei pentru congresul PNL.

Mai întâi, Bode a explicat că organizatorul a anunțat că se poate face evenimentul la Romexpo, cu participarea a 5.000 de persoane. Ulterior, pe 20 de septembrie, acesta a cerut clarificări cu privire la certificatul verde și s-a stabilit că este obligatoriu.

”Organizatorii s-au asigurat, încă de la începutul lunii septembrie, că vor organiza congresul din 25 – 26 septembrie, respectând toate prevederile legale. Organizatorul ne-a înștiințat că se poate organiza congresul în spațiul de la Romexpo.

ADVERTISING

Pe 20 septembrie, după ce rata de infectare a crescut, organizatorii au revenit pentru certificatul verde. Instituțiile statului au răspuns că toți participanții trebuie să aibă certificat”, a spus Bode.

Ministrul a subliniat că Poliția a stabilit că nu s-a păstrat distanțarea în momentul votului și a sancționat organizatorul cu amendă maximă. Și firma de pază a primit o amendă de 5.000 de lei, pentru că nu a avut grijă ca regulile să fie respectate.

”Poliția a sesizat că nu s-a păstrat distanțarea și o parte dintre participanţi nu purtau corespunzător masca de protecţie și a sancționat organizatorii cu amenda maximă, de 10.000 de lei, pentru că nu s-a păstrat distanța în momentul în care a început votul. A fost dată o amendă de 5.000 de lei și firmei de pază, pentru că avea obligația să îi înștiințeze pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Bode.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Când jurnaliștii i-au spus că distanțarea nu s-a respectat nici în sală, pentru că scaunele erau așezate la mai puțin de 1,5 m, iar acest lucru trebuia sesizat de către liberali, și mai ales de el, pentru că este ministru de Interne, replica lui Bode a fost halucinantă.

El a spus că: ”nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo. Am fost participant. Responsabilitatea a revenit organizatorilor”.

Apoi, în fața jurnaliștilor a venit și premierul Florin Cîțu, care i-a trimis la Ludovic Orban pentru a afla mai multe răspunsuri despre modul cum a fost organizat congresul.

”Organizatorii trebuie să vă dea răspuns, înainte aveam alt președinte al partidului”, a declarat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Comisarul şef Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei, a anunțat marți că organizatorul congresului PNL, Romexpo, a fost sancţionat cu 10.000 de lei, pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a-i determina pe participanţi să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică, în conformitate cu legea.

"A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central - n.red.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi”, a spus Berechet.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇