Boc: Schimbarea premierului ar însemna căderea Guvernului, iar 15 zile ar fi harababură. Propun să stăm cu picioarele în apă rece

Boc: Schimbarea premierului ar însemna căderea Guvernului, iar 15 zile ar fi harababură. Propun să stăm cu picioarele în apă rece

Primarul Clujului, Emil Boc, propune ca cei din coaliția de guvernare să stea cu picioarele în apă rece, să găsească punctele care îi unesc și să meargă mai departe cu un nou ministru USR PLUS la Sănătate.

În opinia lui, schimbarea premierului ar duce la căderea Guvernului, ceea ce ar însemna aproape 15 zile de ”harababură”.

”Schimbarea premierului ar însemna căderea Guvernului, iar 10 – 15 zile ar fi harababură, ar fi cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică. Între timp, ce se întâmplă cu țara? Când gândim o situație, trebuie să ne gândim la implicații.

ADVERTISING

Propun să stăm cu picioarele în apă rece și să vedem punctele care ne unesc, mult mai multe decât cele care ne despart (…) și să mergem mai departe cu un nou ministru USR-PLUS. (…)

Dacă de fiecare dată cand pleacă un ministru ar fi schimbat tot Guvernul, această țară nu ar mai putea fi guvernată niciodată. (…) Nu putem transforma o problema emoțională în problema unei țări”, a spus Boc, joi, la Digi24.

Primarul din Cluj crede că Vlad Voiculescu ar trebui să le transmită colegilor din USR-PLUS să nu iasă de la guvernare, chiar dacă a fost demis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ar rămâne în istorie ca un gest politic important într-un moment de criză majoră”, consideră Emil Boc.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS, care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇