Barna zice că nu este o colaborare cu AUR, ci un vot de conjunctură. L-ar susține pe Bolojan premier

Nu am negociat nimic cu AUR, dar când vorbim de o moțiune de cenzură pentru un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important, spune Dan Barna.

„Nu am negociat nimic (cu AUR – n.r.). Avem o moțiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o tuturor parlamentarilor. Au avut loc discuții. Cei de la AUR au spus că vor susține moțiunea. Este o miză importată ca această coaliție să poată merge mai departe cu un nou premier. (…) Avem această moțiune pregătită. Vom avea o ședință a coaliției mâine (vineri – n.r.) vom încerca calea elegantă, calea firească și vom spune că o demisie de onoare a premierului Florin Cîțu ar putea să rezolve mult mai simplu această situație”, spune la Digi 24 Dan Barna, informează Agerpres.

ADVERTISING

Copreședintele USR PLUS susține că nu este nicio colaborare cu AUR.

„În Parlament pe unele teme partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim de o moțiune de cenzură în care un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important”, explică Barna.

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

De asemenea, Barna a spus că în PNL sunt foarte multe soluții viabile pentru funcția de prim-ministru. ”În PNL sunt foarte multe soluții foarte viabile pentru premier. Un om ca Ilie Bolojan va avea toată susținerea USR PLUS și sunt convins că vom putea avea acel guvern stabil din punct de vedere al deciziilor mature”, a mai spus la Digi 24 Dan Barna, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Copreședintele USR PLUS susține că moțiunea de cenzură pe care o vor depune alături de parlamentarii AUR nu este îndreptată împotriva Guvernului, ci a premierului Florin Cîțu și precizează că miniștrii formațiunii nu-și vor da demisia din Executiv înaintea de a fi votată în Parlament.

Reprezentanții USR PLUS au anunțat că îi retrag sprijinul politic premierului Florin Cîțu și că vor susține o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Deciziile au fost luate în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul ședinței Biroului Național al formațiunii politice. Biroul Național USR PLUS a mai decis convocarea Comitetului Politic.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇