Băluță a inaugurat o școală cu ”grădină pe perete”. Spune că, dacă e reales, așa vor arăta și blocurile din Sectorul 4 (Video)

Băluță a inaugurat o școală cu ”grădină pe perete”. Spune că, dacă e reales, așa vor arăta și blocurile din Sectorul 4 (Video)

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a inaugurat joi prima școală din București ”cu grădină pe perete”. Este vorba de Colegiului Național Octav Onicescu care acum are un perete acoperit cu plante.

Edilul susține că pe viitor primăria va avea bani pentru accesarea soluțiilor europene pentru mediu și anume, astfel că va implementa conceptul de „Green Deal” în cât mai multe locuri din Sectorul 4.

https://www.facebook.com/danielbalutaprimar/videos/1082790635472476

”Avem aici un perete verde, pe care îl veți vedea în continuare multiplicat în extrem de multe zone ale Sectorului 4 pentru că, începând cu exercițiul financiar 2021-2027, vom avea bani și suntem pregătiți cu proiecte pentru accesarea acestora”, a declarat edilul.

ADVERTISING

Băluță a spus că ”înverzirea” peretelui s-a făcut în 5 luni de zile și că a fost un proces destul de dificil. El nu a spus cum va fi întreținut peretele verde, astfel încât plantele să nu moară.

100 de milioane de euro pentru metrou și blocuri cu grădină pe perete

Băluță, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD, s-a folosit de prilej pentru a vorbi și de alte proiecte ale sale, promițând inclusiv că va face metrou cu bani de la UE.

”Vreau să vă spun că în ultimii ani Sectorul 4 a abordat extrem de atent această problematică a fondurilor europene. Ca atare, în comunitatea noastră au intrat peste 100 de milioane de euro, bani cu care vom reuși să facem metroul, bani cu care vom reuși să implementăm acest concept de Green Deal la nivelul blocurilor din Sectorul 4”, a afirmat acesta.

ADVERTISING

Despre această modernizare a Colegiului Octav Onicescu, Băluță susține ca acum ”rivalizăm cu alte școli din alte capitale europene”.

Un apel la calm la început de an școlar

„Fac un apel la calm pentru că numai în acest mod, împreună: copiii, profesorii, autoritățile locale, autoritățile centrale vom reuși să depășim cu bine această perioadă”, a mai spus Băluță.

ADVERTISING

Primarul sectorului 4 a asigurat părinții că își pot trimite copiii cu încredere la școală: ”Sunt convins că am făcut pentru toți copiii din Sectorul 4 tot ceea ce este omenește posibil pentru ca lucrurile esențiale să nu lipsească”.

Întrebat dacă școlile din Sectorul 4 sunt pregătite să-i primească pe elevi în siguranță, Daniel Băluță a spus că băncile sunt dotate cu separatoare de plexiglas, iar elevii vor primi măști gratuit.

Totodată, acesta a mai precizat că primăria este pregătită cu 200.000 de teste de COVID-19, dar și cu tablete petru copiii care se află în situații deosebite.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇