Anca Dragu depune plângere împotriva lui Florin Roman, la o săptămâna de la circul din Parlament

Anca Dragu depune plângere împotriva lui Florin Roman, la o săptămâna de la circul din Parlament

Președintele Senatului Anca Dragu a anunțat că va depune plângere împotriva liberalului Florin Roman, după scandalul din 9 septembrie, din Parlament, de la citirea moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu.

Amintim că, la acea ședință a plenului reunit, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile lui Florin Roman, motivând că el trebuie să meargă în teritoriu să-și facă campanie pentru șefia PNL.

Roman a vrut el să prezideze plenul, însă cei de la AUR și USR PLUS s-au opus, spunând că potrivit regulamentului acest drept e al președintelui Senatului. Roman nu a cedat inițial și, în cele din urmă, s-a ajuns la scene incredibile în care liberalul a fost luat pe sus și înlăturat de la prezidiu, având loc îmbrânceli, strigăte și jigniri între cele două tabere.

ADVERTISING

La finalul acelui plen, co-președintele AUR George Simion a anunțat că va face plângere penală pe numele lui Florin Roman, pe motiv că ”a uzurpat calități oficiale”. La rândul lui, Florin Roman a spus și el că face plângere penală pentru că a fost forțat să plece de la prezidiu. Acum, Anca Dragu spune că face și ea plângere, însă nu la Parchet, ci către Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

”Da, voi depune și eu o asemenea plângere. Am lucrat aseară la o plângere împotriva dlui deputat Florin Roman, în care solicit să se constate că dumnealui nu avea calitate de a conduce acea ședință. A refuzat orice dialog. Or, primul pas era o discuție cu mine, președintele Senatului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se vede pe filmări cum dumnealui, știind că nu are dreptul să conducă acea ședință, s-a așezat la masă, a acaparat microfonul și a refuzat orice dialog”, a spus Anca Dragu jurnaliștilor, într-o conferință de presă.

Ea a confirmat și spusele lui Orban, că înainte de plen el a anunțat că ședința va fi condusă de drept de Anca Dragu.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇