Anca Dragu spune că e hărțuită de liberalii din tabăra Cîțu care vor să o demită din fruntea Senatului. Face demersuri cu Orban pentru plen de moţiune

Anca Dragu spune că e hărțuită de liberalii din tabăra Cîțu care vor să o demită din fruntea Senatului. Face demersuri cu Orban pentru plen de moţiune

Anca Dragu, președintele Senatului, susține că este hărțuită de liberalii din tabăra Cîțu, care ar vrea s-o demită din funcție.

”Eu văd declarații războinice venite din partea PNL-aripa Cîțu și hărțuire de-a dreptul la adresa mea. Adică da, cred că nu se vor opri. Numai că demiterea președintelui Senatului trebuie să se facă cu majoritatea senatorilor, asta înseamnă că trebuie să se întâmple demiterea cu votul PSD-ului”, a declarat Anca Dragu, pentru RFI România.

Ea a precizat că face demersuri împreună cu șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pentru convocarea plenului în care să fie votată moțiunea de cenzură.

ADVERTISING

”Este, pe de o parte, decizia Birourilor Permanente reunite, dar și președinții Camerelor pot convoca plenul. Încercăm să facem această convocare, desigur, pentru că trebuie să ne asigurăm că moțiunea de cenzură își urmează parcursul constituțional.

Avem un dialog, a fost solicitarea de altfel a liderilor de grup în ședința de săptămâna trecută, pentru convocarea plenului săptămâna aceasta, pentru dezbatere și vot”, a subliniat Anca Dragu.

Șefa Senatului consideră că sesizarea făcută la CCR de către Guvernul Cîțu nu poate opri parcursul moțiunii de cenzură.

ADVERTISING

”Un asemenea demers către CCR, o sesizare făcută din partea oricui, în cazul de față din partea Guvernului, nu are caracter suspensiv vizavi de parcursul moțiunii. Nu ar trebui să pună o pauză parcursului moțiunii de cenzură. (…).

Dar pentru votul pe moțiune trebuie să avem cvorum de jumătate plus unu dintre parlamentari, deci din toți parlamentarii. Cu siguranță, în actuala formulă, probabil cvorumul va fi destul de greu de atins, pentru că vedem că PNL și PSD nu vor să participe în acest proces”, a mai spus Anca Dragu.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇