Cîțu: Dacă CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia lui Orban și Dragu

Cîțu: Dacă CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia lui Orban și Dragu

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că dacă CCR va da dreptate Guvernului în sesizarea pe tema moțiunii de cenzură, va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi a preşedintelui Senatului, Anca Dragu.

„Ieri am sesizat CCR, iar dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului.

Cred că am văzut alianţa în care era şi USR când a fost decizia pentru Avocatul Poporului, toată lumea a spus atunci aşteptăm decizia CCR, atunci era şi USR şi era de acord.

ADVERTISING

Să aflăm decizia şi procedura merge mai departe, nu văd aici nicio problemă. Dar dacă CCR ne dă nouă dreptate preşedintele Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să plece", a declarat Cîţu, la finalul ședinței de guvern.

Cîțu a ținut să precizeze că nu va participa azi la ședința plenului Parlamentului unde va fi citită moțiunea de cenzură.

"Nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi", a explicat Florin Cîțu.

Guvernul a depus miercuri la Curtea Constituțională sesizarea pe tema moțiunii de cenzură, în care îl acuză, cu subiect și predicat, pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că și-a realizat în mod abuziv competența și a încălcat Constituția.

ADVERTISING

În documentul de 15 pagini, intrat în posesia SpotMedia.ro, Guvernul reclamă existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern, ”născut din încălcarea dispozițiilor constituționale cu privire la modul în care a fost inițiată și depusă moțiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispozițiilor constituționale cu privire la modul în care moțiunea de cenzură inițiată și depusă contrar Constituției a fost comunicată ulterior Guvernului”.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit că părţile implicate să transmită până pe 15 septembrie punctele de vedere referitor la sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, urmând ca data şedinţei de judecată să fie stabilită ulterior.

ADVERTISING

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis azi că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită în ședina de joi, de la ora 16:00, dar dezbaterea și votarea vor avea loc după decizia CCR.

Mai multe despre criza politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇