Să facem tot ce făceam înainte...

Să facem tot ce făceam înainte...

• Întrebat despre viitorul PNL, după ce a făcut guvern cu PSD, Ilie Bolojan a spus că „nu este o situație bună pentru noi”, dar că totul depinde de prestația Guvernului.

Aş completa spunând că totul depinde mai degrabă de prestaţia PSD. Norocul PNL ar putea fi faptul că social democraţii sunt masochişti şi mari mânuitori de teslă pe propriul corp, ca în cazul imoralei avocate Laura Vicol. Cât despre Cîţu, acesta e bomboana de pe colivă, individul deja ascute prin Senat tesla cu care să rindeluiască imaginea premierului Ciucă. Aşa că mari perspective liberale nu se întrevăd, șanse ar fi în orizontul acaparat de uraganul din nou prea roşu.

• Ministrul Câciu spune că trebuie ajutate toate localităţile care au probleme cu factura la gigacalorie. Ce nu spune domnul ministru este că normal ar fi să fie ajutaţi mai întâi cei care au cerut și chiar au probleme, ca Nicuşor Dan, nu trebuie generalizată chestiunea asta ca să fie refuzat politicos primarele Bucureştilor. Dacă a cerut Nicuşor, haideţi primari PSD, cereţi şi voi, că d-aia am venit la guvernare, ca să dăm…

ADVERTISING

Vorbind serios, de problema căldurii în Bucureşti nu sunt vinovaţi nici Gabi Firea nici Nicuşor Dan, nici bucureştenii, aici chiar e vorba de greaua moştenire. În capitală e o situaţie specială şi ea trebuie tratată ca atare, cu măsuri speciale. Cred că neşte tête-à-tête-uri guvern-primărie sunt obligatorii şi neşte parale de la guvernul PSD de azi aşişderea. După aia domnul Câciu poate analiza şi răsanaliza situaţia primăriilor din ţărişoară şi poate da la toată lumea şi peste deficitul bugetar, mama lui de PNRR.

• Elveţienii au pus "da" legii privind combaterea COVID-19 ce a permis instituirea paşaportului sanitar. Opozanţii faţă de paşaportul sanitar, care au lansat referendumul, au pierdut prin urmare scrutinul.

Mă întrebam de ce doamna Diana Şoşoacă nu pune şi dumneaei de un referendum în România, am avea o şansă să scăpăm de certificatul verde ,,universal” dar subţiat până la dispariţie de incidenţă pe care vrea să ni-l livreze în bună ideologie PSD domnul Rafila dar întrebarea e caducă. Va mermeli PSD ceva prin parlament ca demersul doamnei să nu mai fie necesar…

• Până și elvețienii s-au prins cât de toxic a fost Iohannis în criza politică din țară. Numai PNL tace și rabdă, abulic. Asta poate și pentru că unul ca Ilie Bolojan încă mai analizează dacă e potrivit pentru o funcție mai înaltă în PNL în loc să iasă bărbătește la luptă, contra președintelui. Dacă așteaptă ca PNL să-și frângă gâtul în guvernarea asta cu PSD iar influența președintelui Iohannis să scadă și mai puternic, mai bine să rămână șef de consiliul județean, că nu merită mai mult. La ce bun o luptă atunci, pentru resturile din PNL? Cum se contrează acum Turcan și Sighiartău pe funcția de vicepreședinte la cameră, că firimitura asta a căzut de pe masa social-democraților?

• Eu unul nu-l înțeleg pe Octavian Berceanu, dom'ne, dacă Garda de Mediu zice că fumul de pe pista aeroportului Otopeni vine de la un grătar, ce problemă are fostul șef al Gărzii de Mediu, azi paralizată, cu faptul că unii vor să mănânce mici cu plastic?

Apropo, știe domnul Berceanu cât costă compania Tarom să sorteze corect deșeurile, uite d-aia a ajuns în insolvență și o amenință cu gaia domnul Grindeanu. Și dacă PSD a ajuns iar la Putere, de ce nu s-ar întoarce lumea la proastele obiceiuri de mediu de pe vremea lui Dragnea? Că PSD s-a schimbat doar la față, întrebați-o pe Laura Vicol, să-mi dau foc la anvelopele de vară dacă n-am dreptate.

• Oamenii de știință au descoperit recent că sarcini precum ştersul prafului, spălatul podelelor sau al geamurilor chiar ne ajută să ne menținem o stare bună a sănătății, mai mult, țin în formă inclusiv creierul.

Uite o bună temă pentru Ministerul Familiei, ehei, dacă se ocupa de ea doamna Gabi Firea pe când era la Primăria Capitalei, Nicușor Dan se apuca de oftică de matematică, nu de schimbat țevi pentru apă caldă, pentru că, vorba unuia, de trei mandate interlopii nu au fost interesați de problemă.

• Senatorul Florian Bodog, mare manipulator al comunicării, ca domnii Boc și Rafila, afirmă că PSD e la guvernare pentru că ,,nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”. Ai priceput matale, țață Floare, de ce au tras nenii ăștia de la PSD targa pe uscat în septembrie, când cu moțiunea în contra PNL? Ca să nu se prăbușească nivelul matale de trai cauzat de creșterea prețurilor la energie și la gaz. Deși badea Ilie strigă de peste gard că era mai sănătos să meargă la anticipate social-democrații, pentru că așa chiar putea ridica nivelul de trai plafonând prețurile, cum rău au făcut încă de pe vremea lui Ponta și Dragnea.

• Domnul Rafila are în eșalonul doi PSD, ăl învechit și nereformat, epigoni care se comportă mai abitir decât magistrul. Domul deputat PSD Cristian Zetea vrea în locul certificatului verde de tip european un certificat ,,parteneriat”, nici măcar unul ,,universal” ca cel propus de domnul ministru al sănătății, pe vechiul, iraționalul și mincinosul motiv de ,,discriminare” al nevaccinaților votători de PSD și AUR.

Europa? Mama ei de Europă și după certificatul ăsta care va fi orice numai certificat verde nu, va urma și mama lui de PNRR. Că certificatul ăsta tip ,,parteneriat” – de ce dracu n-a găsit deputatul un temen mai comestibil? – nu va fi acceptat de țările europene, nu-i bai: nenea Țulă din construcții nu se duce în Austria la ski și nici nu e doctor să meargă la muncă în Franța, pe Rivieră. Tot șpilul este să nu fie obligat să se vaccineze, ca să știe cu cine trebuie să voteze.

Pandemia? Cine a zis că vine valul cinci și vor muri la fel de mulți oameni ca în valul patru, domnul Rafila? Păi ia să-și schimbe dumnealui optica virgulă că d-aia a fost făcut membru de partid și ministru, așa cred ei, deputații din ieșalonu' doi. Și dacă Iohannis și Cîțu nu sunt acuzați pentru decesele din valul patru, cine să aibă curaj să acuze pee-see-dee de decesele din valul cinci, Iohannis? Ar fi de tot râsul...

Rafila? La gunoi cu dumnealui, să fie sacrificat ritualic pe altarul partidului, în insula Belina din Teleorman, cu certificatul lui ,,universal” cu tot. Că de ce am venit noi la gvernare, se întrabă cei din ieșalonu' doi pee-see-dee, să avem grijă ca nivelul de trai al românilor să nu se prăbușească, cum behăia berbecul de Bodog pentru televiziuni? Nu dom'le, noi am venit să facem tot ce făceam înainte, pe frumoasele vremuri ale lui Dragnea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇