Florin Cîţu, diabolica perseverență. Aliatul lui Șoșoacă

A greși e omenește, dar a persevera e diabolic.
Florin Cîţu, diabolica perseverență. Aliatul lui Șoșoacă

Florin Cîţu putea să fi omorât vaccinarea în mai din greșeală, prin deschiderea generală necondiționată, dintr-o eroare de evaluare. Dar faptul că acum dl Cîţu ucide din nou vaccinarea e diabolic și arată că, la fel ca în mai, singura sa grijă este propria putere.

Florin Cîţu a blocat adoptarea certificatului verde condamnând practic România să repete peste un timp tragedia acestei toamne.

Când certificatul care condiționează accesul la serviciu era la un pas de o adoptare chinuită, cu compromisuri, dl Cîţu a fost lovit de revelația principiului.

Se convenise între partide ca, timp de două luni, testarea nevaccinaților să fie acoperită de stat. Din punctul meu de vedere este o mare concesie, nu ușor de acceptat.

ADVERTISING

Vaccinul este o opțiune gratuită, cine nu o dorește are opțiunea testării, dar pe banii lui. Vaccinul este o politică sanitară pentru care statul înțelege să investească, testarea este o opțiune pe bani pentru cei care refuză această politică sanitară.

Nu sunt discriminați pentru că testarea le oferă drepturi egale cu ale vaccinaților, dar orice alegere vine cu un cost. Exercițiul drepturilor implică și obligațiile corelative.

Dar pentru a debloca politic situaţia s-a luat această decizia de gratuitate a testelor timp de două luni.

Cei care ar opta pentru această soluție gratuită ar ști că ceasul ticăie și că, după două luni, vor fi pe cont propriu.

În plus, opțiunea testării periodice gratuite ar fi, practic, un calvar. Vă puteți imagina cozile infernale de la fiecare centru de testare, dacă toți nevaccinatii vor fi nevoiți să dea navală acolo.

După o săptămână, două de stat la cozi, probabil că cei mai mulți ar prefera să se vaccineze decât să piardă două zile pe săptămână pentru testare.

Chiar și imperfect, acest certificat verde ar fi cu mult mai bun decât nimic. Vaccinarea ar fi din nou stimulată. S-a văzut asta la primele discuții despre obligativitatea lui la serviciu. Testele gratuite ar mai descoperi din cazurile de Covid asimptomatice.

Florin Cîţu însă a blocat înțelegerea. De ce să plătească bugetul testele pentru cei care refuză vaccinul?

Dacă era un om chitit pe interesul public și dacă înțelegea ceva din greșeala pe care a comis-o în mai, nu avea nevoie de prea multe explicații pentru a înțelege.

Dar dl Cîţu nu înțelege decât propriul interes. Când are el interesul să obțină voturile PNL, ia în brațe PNDL-ul lui Dragnea fără să clipească. Când are interesul să creeze încă o bancă de stat pentru vreun prieten, ia și acest proiect pesedist în brațe.

Când are interesul să spargă bani pentru iubirea primarilor, golește fondul de rezevă fără să clipească.
Doar testele îi stau în gât.

Ce fel de om, de politician e Florin Cîţu o arată și negocierile pentru Guvern. Omul se luptă din răsputeri ca funcția de premier să ajungă la PSD, pentru a nu exista un alt premier liberal care să îi facă ce i-a făcut el lui Orban. Adică să-i ia partidul.

Este fără precedent ca un președinte de partid să facă tot ce îi stă în putință ca partidul său să piardă funcția de premier.

Dacă PSD l-ar fi acceptat premier, dl Cîţu accepta la rândul sau orice. Dacă USR l–ar fi acceptat premier, azi era refăcută coaliția. Fix cum a sabotat certificatul verde, a sabotat orice încercare de negociere a unei noi formule guvernamentale care să îi pericliteze poziția de putere.

Pentru dl Cîţu nu există decât el însuși. Și pentru interesele sale este dispus să sacrifice orice, inclusiv vieți omenești. Pentru că fără o campanie de vaccinare puternică, România va continua să numere morți, va fi tot mai izolată.

Dar asta nu e treaba dlui Cîţu. Treaba dlui Cîţu e să stea agățat cu dinții și ghearele de putere.

Iar egoismul dus la extrem îl împinge și în ridicol. Țineți minte cum acuza USR că s-a aliat cu AUR pentru a dărâma Guvernul? Ei bine, domnia sa este acum la fel de aliat cu AUR si dna Șoșoacă împotriva certificatului verde european.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇