Harry şi Meghan se pregătesc de botezul micuței Lilibet Diana, care ar putea avea loc în prezența reginei Elisabeta a II-a

Harry şi Meghan se pregătesc de botezul micuței Lilibet Diana, care ar putea avea loc în prezența reginei Elisabeta a II-a

Prinţul Harry şi Meghan Markle se pregătesc de botez, evenimentul putând avea loc la Palatul Windsor, în prezenţa reginei. Fiica ducilor de Sussex, Lilibet Diana, s-a născut pe 4 iunie 2021.

Ducii de Sussex se pregătesc pentru botezul fiicei lor, Lilibet Diana. Potrivit unor surse citate de Daily Mail, Harry şi Meghan vor organiza „evenimentul regal” la Palatul Windsor, în prezenţa reginei Elisabeta a II-a.

Deşi stabiliţi în California, Statele Unite, cei doi nu ar vrea să rupă complet legăturile cu Marea Britanie, intenţiile cu privire la botez fiind clarificate în timpul vizitei pentru dezvelirea statuii închinate prinţesei Diana.

„Harry le-a mărturisit mai multor cunoscuţi că vor să o boteze pe Lili la Windsor, la fel ca pe fratele ei”, a declarat sursa apropiată ducilor de Sussex pentru Eden Confidential. „Sunt de acord să aştepte până când circumstanţele vor permite acest lucru”.

Ar fi prima oară când Meghan Markle vizitează Marea Britanie de la scandalul din ianuarie 2020, când cuplul a renunţat la atribuţiile regale.

După naşterea lui Lilibet, linia succesiunii regale se va modifica. Fiica ducilor de Sussex va deveni a opta candidată la tronul Marii Britanii. Nou-născutul este al 11-lea strănepot al reginei Elisabeta şi stă în spatele fratelui ei, Archie, care este al şaptelea în linie pentru tron.

Prinţul Harry este al şaselea în linie pentru tron, iar în faţa lui se află tatăl său, prinţul Charles, care este primul la rând, fratele său William (al doilea), nepotul său George (al treilea), nepoata sa Charlotte (a patra), şi nepotul său Louis (al cincilea).

Totuşi, la 6 săptămâni de la naştere, Lilibet nu a primit încă locul cuvenit în linia succesorală, potrivit site-ului regal oficial. Lista ar putea fi actualizată după botez, dacă religia aleasă nu va fi cea romano-catolică.

Deşi Meghan Markle a urmat un liceu catolic, ducesa de Sussex a fost botezată şi acceptată în Biserica Anglicană printr-o ceremonie privată, organizată în 2018 la Capela Regală şi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Află mai multe despre tensiunile dintre Casa Regală și familia Harry-Meghan:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇