Cele mai noi vești despre starea lui Florin Piersic. La Spitalul Foișor i-a fost scoasă proteza și înlocuită cu alta, cu pompă de antibiotic

Cele mai noi vești despre starea lui Florin Piersic. La Spitalul Foișor i-a fost scoasă proteza și înlocuită cu alta, cu pompă de antibiotic

Actorul Florin Piersic a fost transferat, joi, la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor, pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu.

”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecţionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă.

A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic.

ADVERTISING

În prezent, pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

Florin Piersic a fost adus de la Cluj la București

Florin Piersic a fost transferat, marţi seară, de la Cluj-Napoca la Bucureşti, cu un avion SMURD, care se afla în Ungaria pentru un exerciţiu NATO.

ADVERTISING

Conducerea Institutului Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici, având un stimulator cardiac.

ADVERTISING

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol pe 29 aprilie, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care ulterior s-a extins în organism.

Marele actor Florin Piersic avea septicemie când s-a internat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, a declarat doctorul Horia Roşianu. El a precizat că trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇