Transplanturile de organe pot schimba personalitatea?

Transplanturile de organe pot schimba personalitatea?

Un studiu recent, de mică anvergură, realizat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Colorado, a scos la iveală efectele surprinzătoare pe care le pot avea transplanturile de organe asupra pacienților.

Cercetătorii au descoperit că primitorii de organe pot experimenta schimbări semnificative în ceea ce privește personalitatea, ba chiar și preferințele sexuale, în unele cazuri, în urma operațiilor.

Studiul, care a implicat doar 47 de participanți, a constatat că un procent surprinzător de 89% dintre aceștia au raportat schimbări de personalitate, după ce au primit transplanturi de organe, indiferent de tipul de organ pe care l-au primit.

ADVERTISING

Aceste schimbări au variat de la preferințele alimentare și intimitate până la dorințele profesionale, scrie Futurism.

Unii beneficiari au raportat chiar că au experimentat amintiri de la donatorii de organe.

Studiul a subliniat că mulți dintre participanți au raportat, de asemenea, efecte negative, cum ar fi depresia, anxietatea și disfuncțiile sexuale, după transplanturi.

Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat că aceste schimbări s-ar putea datora mai degrabă îmbunătățirii sănătății fizice decât unui transfer de trăsături de personalitate de la donator la beneficiar.

ADVERTISING

Mitch Liester, unul dintre autorii studiului și profesor la Universitatea din Colorado, a subliniat că dimensiunea redusă a eșantionului de subiecți înseamnă că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă cu beneficiarul unui organ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇