Transplant în premieră la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. A fost posibil datorită unei fetițe de 3 ani, victimă a unui accident rutier

Transplant în premieră la spitalul de copii Grigore Alexandrescu. A fost posibil datorită unei fetițe de 3 ani, victimă a unui accident rutier

Primul transplant hepatic la copil a fost efectuat sâmbătă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, fiind vorba despre un pacient de 11 ani cu insuficienţă hepatică şi ciroză hepatică decompensată.

Transplantul a fost posibil datorită unei fetițe de trei ani, victimă a unui accident rutier, al cărui părinte a găsit puterea și a fost de acord ca organele copilului lui să salveze alte vieţi.

„Un tragic accident rutier a făcut ca un copilaş de numai 3 ani să devină înger salvator de vieţi la o vârstă atât de fragedă. A fost posibil, din păcate, doar cu preţul propriei sale vieţi. Suferinţa familiei lovită brusc de o asemenea dramă nu poate fi descrisă în cuvinte şi nu-i poţi găsi vreodată alinare”, au scris pe Facebook reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

ADVERTISING

La Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, părintele unei fetițe de 3 ani, decedată în urma unui grav accident rutier, a găsit puterea și a fost de acord ca organele copilului lui să salveze alte vieţi.

Ficatul a fost prelevat de echipa Institutului Clinic Fundeni, iar echipa chirurgicală a Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași a realizat intervenţia de prelevare a rinichilor.

„Datorită acestui înger, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, un alt copil de 11 ani, aflat în mare suferinţă, a primit şansa la viaţă prin transplant hepatic. Este primul transplant hepatic realizat în cadrul acestei unități sanitare de la obținerea acreditării, în colaborare cu specialiștii Institutului Clinic Fundeni.

ADVERTISING

Intervenţia complexă care a durat 8 ore a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi a Spitalului Grigore Alexandrescu, coordonată de Conf. Dr. Laura Bălănescu, alături de echipa de chirurgi cu mare experiență de la Institutul Clinic Fundeni, condusă de Prof. Dr. Irinel Popescu şi Dr. Doina Hrehoreţ”, arată ANT.

De asemenea, la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon Iași, un tânăr aflat în suferinţă pe listele de aşteptare a primit şansa la viaţă prin transplant, fiindu-i transplantaţi ambii rinichi ai donatorului.

ADVERTISING

Toate intervenţiile de transplant au fost realizate cu succes, evoluţia pacienţilor fiind una bună, transmite Agenția Națională de Transplant.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇