Nici în weekend nu scăpăm de ploi: ANM a emis alt cod galben de furtuni şi prognoză specială pentru Bucureşti

Nici în weekend nu scăpăm de ploi: ANM a emis alt cod galben de furtuni şi prognoză specială pentru Bucureşti

Meteorologii vin cu vești proaste la sfârșitul acestei săptămâni. Ne așteaptă un weekend cu zile ploioase!

ANM a emis, vineri, o informare meteorologică, dar și un cod galben de vreme rea.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Informarea meteo intră în vigoare vineri, la ora 12:00, și expiră tocmai duminică, la ora 23:00.

În weekend ne așteaptă, așadar, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

”Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp”, arată ANM.

Codul galben

De cealaltă parte, codul galben vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată și este valabil doar vineri.

Codul intră în vigoare la ora 11:00 și expiră la ora 22:00.

Astfel, în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul și estul Transilvaniei, nordul Moldovei și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Conform meteorologilor, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Foto: ANM
Foto: ANM

Prognoza specială pentru Bucureşti

Meteorologii au actualizat vineri prognoza specială emisă pentru Bucureşti. Până duminică seara se anunță ploi. Temperaturile maxime vor fi de 24 - 25 de grade, iar cele minime de 13 - 16 grade.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 24...25 de grade, iar cele minime de 13...16 grade.

Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere, astfel încât temperatura maximă va fi de 22...23 de grade

Vezi și prognoza meteo pe 2 săptămâni - Şi tot plouă, şi tot plouă

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!