Şi tot plouă, şi tot plouă - prognoza meteo pe două săptămâni

Şi tot plouă, şi tot plouă - prognoza meteo pe două săptămâni

Următoarele două săptămâni (7 – 20 iunie) vor fi caracterizate de o vreme oscilantă, în care media temperaturilor maxime va ajunge la 26 de grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse se menţine ridicată atât în intervalul 10 - 14 iunie, cât şi după 17 iunie, arată prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade.

În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua decadă a lunii iunie.

Ploi pe arii extinse şi posibil local însemnate cantitativ se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar, va fi ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor slabe şi în intervalul 15 - 20 iunie.

Crişana

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media maximelor va fi de 25 - 26 de grade, iar cea a minimelor de aproximativ 13 grade.

În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa două grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor va atinge 27 de grade, iar cea a minimelor 14 grade.

Ploi, mai ales averse şi posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor şi în intervalul 16 - 20 iunie.

Transilvania

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24 - 25 de grade, iar cea a minimelor de 11 - 12 grade.

În intervalul 13 - 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea uşor, aproximativ cu două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade.

Temporar, în intervalul 10 - 14 iunie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni va fi ridicată probabilitatea de apariţie a averselor, local însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice.

Maramureş

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea a minimelor va fi de 11 - 12 grade.

În intervalul 12 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2 - 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel încât, în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 13 grade.

Averse pe arii extinse şi posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar, probabilitatea de apariţie a averselor şi a descărcărilor electrice va fi ridicată şi în intervalul 17 - 20 iunie.

Moldova

Până la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media maximelor va fi de 25 - 26 de grade, iar cea a minimelor de 10 - 11 grade.

În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2 - 3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18 - 20 iunie media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe îşi pot face apariţia în unele zile ale intervalului de referinţă, îndeosebi în zona deluroasă.

Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu medii ale temperaturilor maxime de 23 - 25 de grade şi ale celor minime de 15 - 16 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse.

Totuşi, intervalul 13 - 15 iunie se estimează a fi răcoros, în condiţiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu 2 - 3 grade.

În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar ulterior doar în puţine zile se vor semnala local averse, în general slabe cantitativ, posibil însoţite de descărcări electrice.

Muntenia

Până spre sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea a minimelor va fi de 13 - 14 grade.

În intervalul 13 - 15 iunie, aceste medii vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18 - 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade.

Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalele 5 - 7, 8 - 9 şi 10 - 12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni.

Oltenia

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârşitul primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar a temperaturilor minime de 13 - 14 grade.

În intervalul 13 - 15 iunie, temperaturile maxime şi minime vor scădea cu aproximativ două grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât, pe 18 - 20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.

Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice local importante, cu o probabilitate mai mare în intervalul 10 - 12 iunie, însă local averse, posibil însoţite de descărcări electrice, se pot semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni.

La munte

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic şi în această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 - 17 grade şi ale celor minime de 6 - 8 grade, variaţiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse.

În intervalul răcoros 13 - 15 iunie, care se estimează că va face excepţie de la această evoluţie, valorile acestor medii vor fi mai scăzute cu aproximativ două grade.

Zilnic, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice, dar aversele local însemnate cantitativ, însoţite de frecvente descărcări electrice, vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în toate masivele în intervalul 10 - 14 iunie şi în unele zile din a doua parte a intervalului de referinţă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de vreme rea valabilă în toată ţara de marți, ora 12:00 până joi, ora 23:00.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!