Elon Musk anunță un premiu de 100 de milioane de dolari în lupta cu încălzirea globală

Elon Musk anunță un premiu de 100 de milioane de dolari în lupta cu încălzirea globală

Elon Musk, patronul unora dintre cele mai futuriste companii din lume, a anunțat pe Twitter că oferă un premiu de 100 de milioane de dolari pentru cine îi prezintă cea mai eficientă tehnologie de stocare a emisiilor de dioxid de carbon.

”Donez 100 de milioane de dolari ca premiu pentru cea mai bună tehnologie de stocare a carbonului. Detalii, săptămâna viitoare”, a scris Musk pe Twitter.

Unul dintre utilizatori i-a trimis o poză cu un copac și îi cere să-l contacteze pentru a-i da premiul.

ADVERTISING

La acest moment tactica la nivel global este de a reduce emisiile de carbon, responsabile pentru încălzirea globală. De mai mult timp se dorește ca acestea să fie filtrate din atmosferă, dar cu tehnologiile de la acest moment nu s-a găsit o soluție, potrivit Reuters.

ADVERTISING

SUA, din nou în Acordul de la Paris

Mesajul lui vine la o zi după ce noul președinte al SUA Joe Biden a semnat adresa oficială ca SUA să fie reprimite în Acordul de la Paris, după ce Trump, un sceptic declarat în ce privește schimbările climatice, a decis retragerea.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a cerut lui Biden să propună o „nouă contribuţie naţională” ambiţioasă pentru următorii zece ani în lupta împotriva încălzirii globale.

ADVERTISING

Casa Albă, în timpul mandatului lui Barack Obama, se angajase să reducă emisiile Statelor Unite cu 26-28% până în 2025 faţă de nivelurile din 2005, în cadrul acordului.

Biden a promis în campanie că va atinge emisii zero nete până în 2050 în conformitate cu un plan de 2 miliarde de dolari pentru transformarea economiei.

Dacă Trump ar fi câștigat al doilea mandat, estimările arătau că emisiile SUA ar fi crescut cu peste 30% până în 2035.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇