Japonia vrea ca până în 2030 să interzică mașinile pe benzină

Japonia vrea ca până în 2030 să interzică mașinile pe benzină

Japonia a adoptat vineri o „strategie verde” care include obiectivul ca până în anul 2030 să fie interzise maşinile echipate cu motoare pe benzină.

Se dorește astfel ca emisiile de carbon să fie reduse la zero şi generarea a circa două trilioane de dolari pe an până în 2050, informează Reuters.

Nevoile privind electricitatea ale Japoniei sunt aşteptate să crească între 30% şi 50% de la nivelul actual, până în 2050 din cauza electrificării în domeniul industriei, al transportului şi produselor electrocasnice.

ADVERTISING

Ţara plănuieşte să extindă pe cât posibil domeniul energiei regenerabile până în 2050, obiectivul fiind ca resursele din energie regenerabilă să ducă la o alimentare în proporţie de 50% sau 60% până în acel an.

Conform acestei noi ţinte, restul de energie ar proveni de la centrale electrice care folosesc hidrogen şi amoniac, ceea ce acoperă 10% din electricitate, în timp ce centralele nucleare, alături de cele termice cu tehnologie de captare a carbonului, vor alimenta restul de 30-40%.

ADVERTISING

Pentru a spori energia verde, Japonia plănuieşte să instaleze eoliene în zonele de coastă.

De asemenea, Japonia plănuieşte să nu se mai bazeze atât de mult pe energie nucleară şi în acelaşi timp să maximizeze folosirea centralelor existente şi să dezvolte reactoare de ultimă generaţie.

Transport şi Industrie

Japonia îşi propune eliminarea vehiculelor care au consum pe benzină, până la mijlocul anului 2030, şi trecerea la autoturisme electrice care includ maşinile hibrid şi cele cu celule de combustibil.

ADVERTISING

Autorităţile de la Tokyo vor să ia măsuri pentru reducerea costului bateriilor, elemente cheie pentru automobilele electrice, la 10.000 de yeni (97 de dolari) sau sub un kilowatt pe oră până în 2030.

Japonia mai vrea să schimbe combustibilul şi pentru nave cu unele mai „curate” cum ar fi hidrogen şi amoniac, până în anul 2050. Un alt obiectiv este ca toate gospodăriile şi clădirile să fie construite cu tehnologie cu zero emisii de carbon, până în anul 2030.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇