Unul dintre ultimele posturi independente de radio din Moscova a fost închis

Unul dintre ultimele posturi independente de radio din Moscova a fost închis

Postul de radio Eho Moskvî, unul dintre ultimele organisme media independente din Rusia, a fost desfiinţat ca urmare a relatărilor despre războiul din Ucraina.

„Consiliul de administraţie Eho Moskvî a decis cu majoritate de voturi să desfiinţeze postul de radio şi site-ul web al Eho Moskvî”, a spus pe Telegram Alexei Venediktov, editor-şef, citat de Reuters.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

Decizia a venit după ce procuratura generală a cerut săptămâna aceasta ca accesul să fie restricţionat pentru Eho Moskvî şi canalul de ştiri online TV Rain, din cauza modului în care a relatat despre situaţia din Ucraina.

ADVERTISING

Procurorul general a argumentat că hotărârea sa a venit după „postarea ţintită şi sistematică de către site-urile lor web a informaţiilor care solicită activităţi extremiste, violenţă şi informaţii în mod deliberat false despre acţiunile forţelor ruse ca parte a unei operaţiuni speciale” în Ucraina.

Rusia respinge termenul de invazie şi spune că acţiunile sale nu sunt menite să ocupe teritorii, ci să distrugă capacităţile militare ale Ucrainei şi să captureze ceea ce ea consideră a fi nişte naţionalişti periculoşi - un pretext respins de Ucraina şi de Occident ca propagandă fără temei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jurnaliştii ruşi s-au confruntat în ultimii ani cu un mediu din ce în ce mai dificil, mulţi fiind numiţi de autorităţi drept „agenţi străini”.

Presiunea a crescut de când preşedintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei de către Rusia săptămâna trecută, majoritatea mass-media şi organizaţiile controlate de stat respectând limbajul folosit de Kremlin pentru a descrie războiul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇