Cum să atragi urmăritori social media? Sfaturi pentru a-ți dezvolta profilul

Cum să atragi urmăritori social media? Sfaturi pentru a-ți dezvolta profilul

Te gândești să îți deschizi o afacere și ai nevoie să o promovezi pe social media? Ești pasionat de fotografie și vrei să atragi clienți noi printr-un cont atractiv? Sau pur și simplu vrei să crești numărul de urmăritori pentru profilul tău privat? Iată niște sfaturi utile, bazate pe principii de bază ale marketing-ului online, care te vor ajuta să îți dezvolți prezența pe platformă.

Iată cum să atragi urmăritori pe rețelele de social media

Conținutul trebuie să fie de cea mai bună calitate

Primul lucru pe care un utilizator îl vede pe social media este conținutul vizual, fie el o poză sau un filmuleț. După aceea, în funcție de calitatea și originalitatea content-ului vizual, utilizatorul interacționează cu postarea, prin like, prin accesarea link-urilor atașate sau prin distribuirea pe propriul profil. Așadar este important să investești într-un dispozitiv prin care să faci poze sau filmulețe de cea mai bună calitate. Poți alege de la aparate foto profesionale până la telefoane inteligente cu camera foto performante, cum este modelul Iphone 14 recent apărut. Pe site-ul altex.ro găsești cele mai noi și avantajoase oferte pentru Iphone 14, un telefon perfect pentru captarea celor mai frumoase poze pentru profilul tău de social media!

ADVERTISING

Stabilește publicul căruia te adresezi

Un principiu al marketing-ului spune că atunci când construiești o platformă de social media este esențial să îți stabilești publicul țintă, sau „target audience” încă de la început. Publicul țintă schimbă complet tipul content-ului pe care îl pui pe platformă: ce conțin fotografiile, ce limbaj folosești în descrierea pozelor, cum interacționezi cu publicul sau cui sunt adresate postările plătite. Poți utiliza date precum vârsta, locația, gen, nivel de educație, interese, sau afilieri politice pentru a secționa și selecționa publicul țintă din milioane de utilizatori social media.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fă-ți un program de postat regulat, în funcție de orele de vârf de engagement

Mergând pe principiul „Consistency is key,” numărul de postări și momentul în care postările sunt publicate pe platformă influențează masiv succesul unui profil de social media. Există anumite ore și zile din săptămână când engagement-ul pe social media este cel mai ridicat, anume: luni, miercuri, și vineri între orele 7 și 9 seara. Nu este indicat să publici conținut duminica sau în timpul orelor de lucru. Postările regulate, programate în aceleași zile, la aceleași ore, stabilesc un sentiment de familiaritate și stabilitate cu publicul tău țintă. Totuși, nici prea mult content nu este indicat! Prea multe postări devin iritante și duc la pierderea urmăritorilor. Așadar, alege să publici maxim de trei ori pe săptămână, cu cel puțin o zi între postări.

ADVERTISING

Interacționează cu urmăritorii

Un număr mare de urmăritori pe social media vine la pachet și cu un angajament din partea ta să interacționezi cu mica comunitate pe care profilul tău a strâns-o. Într-adevăr este important să atragi oameni, dar este și mai important să le menții interesul pentru content-ul tău pe parcursul timpului. Poți interacționa cu urmăritorii tăi în următoarele moduri:

  • Să le răspunzi la comentarii (într-un mod respectuos, bineînțeles). Să le apreciezi comentariile;
  • Să promovezi alți creatori de conținut;
  • Să ai sesiuni de Q&A (întrebări și răspunsuri) în story-uri (o oportunitate ca urmăritorii tăi se te cunoască mai bine);
  • Să susții sesiuni live;

În concluzie, pentru a-ți crește prezența pe social media, atât pentru business-ul tău cât și pentru contul tău personal, ar trebui să iei în considerare următoarele criterii: un dispozitiv bun cu care să faci content de calitate, să îți stabilești publicul țintă, să ai un program de postat stabil și să interacționezi constant cu urmăritorii tăi.