Un asteroid care ne orbitează de multă vreme ar putea fi o bucată din Lună

Un asteroid care ne orbitează de multă vreme ar putea fi o bucată din Lună

Asteroidul Kamo`oalewa este cu noi de multă vreme, orbitându-ne niciodată mai aproape de 100 de ori distanța dintre Lună și Pământ. Dar puține se știau despre acesta până recent.

Acum, oamenii de știință de la Universitatea Arizona au descoperit că acesta ar putea fi o bucată din Lună, relatează IFL Science.

În luna aprilie a fiecărui an astronomii au o fereastră de câteva săptămâni pentru a observa lumina slabă reflectată de acest asteroid din apropierea Pământului. Așa s-a descoperit că nu este o rocă oarecare din spațiu.

ADVERTISING

Obiectul de dimensiunea unui montagne russe a fost botezat cu numele hawaiian Kamo'oalewa, dovezile privind identitatea sa lunară fiind publicate recent în revista Nature.

„M-am uitat prin toate cataloagele despre asteroizi din apropierea Pământului la care am avut acces și nimic nu se potrivea”, relatează Ben Sharkey, doctorand în cadrul departamentului de științe planetare al Universității Arizona și autor principal al studiului.

Sharkey și colegii săi cercetători și-au dat seama în schimb că roca spațială are un spectru de lumină reflectată foarte asemănător cu cel al rocilor lunare duse pe Pământ de astronauții misiunilor Apollo.

ADVERTISING

Până în acest moment, Kamo'oalewa reste singurul asteroid cu proprietăți lunare din preajma Pământului, dar asta nu exclude faptul că ar putea fi și alții.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇