Specii dispărute de gâște au fost găsite în cel mai neașteptat loc: un mormânt

Specii dispărute de gâște au fost găsite în cel mai neașteptat loc: un mormânt

În interiorul unui mormânt egiptean străvechi au fost găsite desenate niște simple gâște. Asta, la prima vedere, pentru că, ulterior, oamenii de știință și-au dat seama că au de-a face cu ceva cu totul special.

Practic, a fost o fereastră în trecut, pentru că speciile de gâște desenate nu mai trăiesc de multă vreme și probabil nu există o altă cale ca acestea să mai poată fi văzute azi, relatează IFL Science.

Vechi de circa 4.600 de ani, desenele din acea perioadă se știe că erau foarte realiste – nici urmă de zeități cu corp uman și cap de animale, așa cum se întâlnesc în alte perioade, după cum explică dr. Anthony Romilio, de la University of Queensland.

ADVERTISING

Sunt reprezentate 3 gâște din specii diferite, care nu mai există demult. Dar să nu uităm, mai spun cei implicați în studiu, că în acea perioadă Sahara era în plin proces de schimbare, dintr-un tărâm verde, plin de vegetație, în deșert.

Te-ar putea interesa și În plin deșert, s-a descoperit fosila unei vaci de mare

Era firesc ca acea perioadă să găzduiască specii care aveau să dispară în timp, cum sunt acestea trei, care nu s-au putut adapta schimbărilor de mediu, după cum se arată într-un raport publicat de Journal of Archaeological Science.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit lui Romilio, nu e prima oară când sunt descoperite specii dispărute doar studiindu-se desenele, fie ele din morminte, fie ele rupestre. În unele cazuri, existența viețuitoarelor, cu multă vreme în urmă, a fost certificată de descoperirea ulterioară a unor fosile.

Vezi și Diavolii tasmanieni au fost reintroduşi în Australia continentală la 3.000 de ani de la dispariţie

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇