O specie de păianjen, considerată dispărută de acum zeci de ani, a fost redescoperită. De ce e specială

O specie de păianjen, considerată dispărută de acum zeci de ani, a fost redescoperită. De ce e specială

Un păianjen de 5 centimetri, despre care se credea că a dispărut din Marea Britanie acum aproape 30 de ani, a fost găsit în viață și prosperând într-o bază militară de pe teritoriul țării.

Este vorba despre specia „marele păianjen-vulpe” (Alopecosa fabrilis), descoperită într-o porțiune încă nefolosită dintr-o bază militară din Surrey, Anglia. Insecta fusese văzută ultima oară în urmă cu 27 de ani, în 1993, și se credea că a dispărut, arată Science Alert.

„Este un păianjen superb, dacă îți plac astfel de lucruri”, a explicat Mike Waite, manager de program la Surrey Wildlife Trust.

ADVERTISING

Ce este special la „Marele păianjen-vulpe”, un tip de „păianjen-lup”, este faptul că își vânează prada în loc să construiască pânze complexe în care să o prindă. Păianjenul este nocturn, ceea ce îl face și mai dificil de găsit.

Waite, cel care a făcut și descoperirea, s-a folosit de fotografiile aeriene deasupra instalației militare, pentru a găsi regiuni fără prea multă vegetație, unde acești păianjeni preferă să vâneze. Căutările lui în zonele cu nisip au dat roade după mai multe nopți.

Citește și Iată ce pățesc păianjenii atunci când sunt stresați

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Expertul a descoperit mai mulți masculi, o femelă și posibil câțiva pui. „Imediat ce lanterna mea l-a surprins, am știut exact ce este. Eram în culmea fericirii!”, a mai spus omul de știință.

Păianjenii adulți au corpuri acoperite cu păr, în nuanțe de gri și maro. Pot produce mătase, însă în loc să creeze pânze, aceștia o folosesc pentru a acoperi vizuinile în care hibernează pe timpul iernii.

Vezi și Știai că există un gândac care poate susține de aproape 40.000 de ori greutatea sa? Secretul micului indestructibil, care poate duce o maşină în spate

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇